Erzincan'da 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı

Erzincan'da 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı

Erzincan'da 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunanların 11:00-18:00 saatleri dışında sokağa çıkmaları yasaklandı.

Erzincan Valiliği tarafından koronavirüsle mücadele kapsamında yeni tedbirler alındı. Bu kapsamda 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların 11:00-18:00 saatleri dışında sokağa çıkmaları yasaklandı. Bu vatandaşların ayrıca pazar yerlerine, AVM’lere, kulüp dernek binaları ve lokallere, cenaze törenlerine, düğün/nikah merasimlerine girişleri de yasaklandı.

Alınan yeni tedbirler kapsamında AVM’ler, pansiyon ve otellerin girişinde müşteri ve vatandaşlardan HES Kodu sorgulaması yapılacak. Sorgulama sonucu durumu uygun olmayanların AVM’ler, pansiyon ve otellere alınmayacak.

Belirtilen sınırlamalara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN