Eski TOBB Üyesi Yorgancılar: Merkez'deki her değişiklikte fakirleşiyoruz

Eski TOBB Üyesi Yorgancılar: Merkez'deki her değişiklikte fakirleşiyoruz

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın ardından başkan yardımcısı da görevden alındı. Piyasalar ‘eskiye dönüş’ sinyaline sert tepki verdi. Dolar 5 ay önceki seviyeye döndü. Merkez Bankası yönetimindeki bu değişikliklere bir tepki de eski TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Ender Yorgancılar'dan geldi.

‘İstikrar en önemli kriter’ uyarılarına rağmen Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'na (TCMB) iki yılda üç başkan değişti. Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın bir gece yarısı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevden alınmasının ardından MB Başkan Yardımcısı da görevden alındı. Piyasalar ‘eskiye dönüş’ sinyaline sert tepki verdi. Dolar 5 ay önceki seviyeye döndü. 

Merkez Bankası başkanının değişmesine siyasiler ve ekonomistlerden sonra iş dünyasından da tepki geldi.

'HER YAPILAN DEĞİŞİKLİKTE FAKİRLEŞİYORUZ'

Bu tepkilere son olarak, eski Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Ender Yorgancılar'ın sözleri eklendi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Merkez Bankası Başkanı Ağbal ve yardımcısının görevden alınmasını eleştiren Ender Yorgancılar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Merkez bankası yönetimindeki her yapılan değişiklikte fakirleşiyoruz" ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN