Uzun zaman sonra iş dünyasından iktidara tepki geldi

Uzun zaman sonra iş dünyasından iktidara tepki geldi

Cumhurbaşkanı kararıyla Merkez Bankası başkanının değişmesine ilişkin İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, "Korunması gereken bir kurumdu" dedi.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, perşembe günü gerçekleştirdiği toplantısında faiz oranlarını 200 baz puan artırarak yüzde 19'a çıkarması sonrası başlayan tartışmalar devamında Merkez Bankası'nda görev değişikliğini getirdi. 

FAİZ ARTIRIMI GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ GETİRDİ

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevden alındı ve yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu getirildi. 

Merkez Bankası başkanının değişmesine siyasiler ve ekonomistlerden sonra iş dünyasından ilk tepki geldi. Bu tepki uzun zaman sonra iktidara gelen ilk tepki olmuş oldu.

"KORUNMASI GEREKEN BİR KURUMDU"

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ülkemizde İTİBARI dikkat ve özenle korunması gereken bir kurumdu."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN