Evde düzenek kurup yürüttüğü Özge'sini şimdi de koşturacak

Evde düzenek kurup yürüttüğü Özge'sini şimdi de koşturacak

82 milyonun içini ısıtacak bir fedakârlık öyküsü... Henüz 13 günlükken takılan kateter nedeniyle sol bacağı kesilen Özge Yıldırım’ı hayata bağlamak için ailesi seferber oldu. Doğrama ustası baba Ali İhsan Yıldırım (40) evinin tavanına 150 TL harcayarak kurduğu özel düzenekle biricik kızına yürümeyi öğretti. Yıllar sonra yeniden gülmeye başlayan Özge bu kez de “Baba koşmak istiyorum” dedi. Gözünden sakındığı evladının isteğini yerine getirmek için kolları sıvayan Yıldırım “Yürümeyi nasıl öğrettiysem, koşmayı da öğreteceğim. İnternetten araştırdım. Özge, dünyanın en erken koşan ampute sporcusu olabilir” dedi.

Antalya’da 6,5 aylık dünyaya gelip, 13 günlükken sol bacağı kesilen 6 yaşındaki kızı Özge için babasının çabası herkesin takdirini kazandı. Alüminyum doğrama ustası Ali İhsan Yıldırım (40) ve İlknur Yıldırım çiftinin kızları Özge, 1 Ocak 2013’te 6,5 aylık doğdu. Özel bir hastanede kuvözde bacağına takılan kateter nedeniyle sol bacağını diz kapağından kaybeden minik Özge, babasının evin tavanına 150 TL harcayarak kurduğu düzenekle yürümeye başladı.

Makara sistemiyle evde yürümeye çalışırken gündeme gelen küçük Özge için tüm Türkiye seferber oldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi devreye girerek küçük kızın fizik tedavi ve protez ihtiyaçlarını karşıladı. İstanbul’da yaklaşık 20 gün süren çalışmalar sonunda Özge yeni proteziyle taburcu oldu. Özge tek başına yürüyüp merdivenleri de çıkabilir hale geldi. Daha önce babasına koşmak istediğini söyleyen minik Özge’nin bu isteği için baba Yıldırım kolları sıvadı. Bir arkadaşından hediye olarak aldığı protez parçalarını tamir eden Yıldırım, doğrama atölyesine kızıyla birlikte gelip parçaları birleştirdi. Kızının bacak ölçüsünü alan Yıldırım, proteze koşmayı kolaylaştıracak yay eklentisi gibi ek parçalar da ekleyip kullanılabilir hale getirdi. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN