Fatih Portakal Fox Haber'den neden ayrıldı? Fatih Portakal kimdir, kaç yaşında, nereli?

Fatih Portakal Fox Haber'den neden ayrıldı? Fatih Portakal kimdir, kaç yaşında, nereli?

Fox TV izleyenleri 'Fatih Portakal neden yok, ekranlara ne zaman dönecek?' sorularının yanıtlarını merak ederken, geçtiğimiz haftalarda gelen sürpriz karar, şaşkınlık uyandırdı. 2013 yılından beri Fox Ana Haber Bülteni'ni sunan Fatih Portakal, emekli olmak istediği için kanaldaki görevinden istifa ettiğini açıkladı. Kariyerinin zirvesinde olan televizyon habercisinin, AK Parti iktidarının baskısı neticesinde bu kararı aldığı iddia edildi. Zira Fatih Portakal'ın İzmir'deki evine nedensiz olarak 'kaçak yapı' baskını yapılmış ve herhangi usulsüzlük bulunamamıştı. İşte, 'Fatih Portakal'ın Fox'tan ayrılma nedeni'...

'Fatih Portakal neden yok?', 'Fatih Portakal kaç gün yok ve ne zaman dönecek?', 'Fatih Portakal kimdir, kaç yaşında ve nereli?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Televizyon ekranlarının ilgiyle takip edilen isimlerinden biri olan spiker Fatih Portakal, 19 Haziran 2020 günü yaz tatili yapmak üzere 7 yıldır sunuculuğunu yaptığı Fox Ana Haber Bülteni'nde yeni yayın dönemin başlayana kadar yer almayacağını duyurmuştu. Fakat yeni sezona 1 ay kala Fatih Portakal'ın emekli olmak için kanalla yollarını ayrıldığı haberi, sosyal medyada şok etkisi yaptı. İşte, 'Fatih Portakal biyografisi'...

FATİH PORTAKAL FOX HABER'DEN NEDEN AYRILDI?

Reyting listelerinde en çok izlenen haber programı olmasının yanı sıra bazı günler tüm programlar içerisinde de gün birinciliğini elde eden Fox Ana Haber Bülteni'ni 2013 yılından beri sunan Fatih Portakal, mesleki yorgunluk nedeniyle emeklilik kararı aldığını açıkladı. Haziran ayında yaz tatili nedeniyle bir süre ekranlarda olmayacağını açıklayan ünlü spiker, kariyerinin zirvesinde olduğu günlerde Fox TV'den ayrılarak izleyenleri şaşırttı.

Muhalif duruşuyla bilinen Fatih Portakal'ın, AK Parti iktidarının çeşitli kurumlarla uyguladığı baskılarının ailesine uzanması nedeniyle görevini bıraktığı iddia edildi. Hatırlanacağı üzere, Fatih Portakal'ın İzmir Seferihisar'daki çiftlik evine 'kaçak yapı' bahanesiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aracılığıyla baskın yapılmıştı. Çiftlik evinde usulsüzlük bulamayan yetkililer, araç giriş kapısının üzrindeki kiremitlerin sökülmesini istemişti. Öte yandan AK Parti hükümetine yakın bazı televizyon kanalları Fatih Portakal'ın evinin çevresinde drone ile çekimler yaparak taciz etmişti. Bu durumdan rahatsız olan ünlü spikerin, buna bağlı nedenlerden dolayı emeklilik kararı aldığı ileri sürüldü.

7 Eylül 2020 Pazartesi günü son kez Fox Ana Haber Bülteni'nde yer alan Fatih Portakal'ın açıklaması şöyle:

"10 yıl boyunca gerçekten Fox Haber'de iyi şeylere imza attık. En başta Doğan Şentürk ve beni rahatlatan insanlar sayesinde. Her birinin ismini saymam mümkün değil. Her birine teşekkür ediyorum. Sizlere de teşekkür ediyorum.

Ama benim ve ailemin böyle bir şeye ihtiyacı vardı. Böyle bir sakinleşmeye dinginleşmeye ihtiyacı vardı. Kararı inanın zor vermedim. Sadece iki gün komuştuk. Üçüncü günün sonunda Doğan Şentürk ile beraber.

Ben dedim gitmek istiyorum. Ben azadet. Sağolsun varolsun. Uğraştı. Çok uğraştı. Kararlılığımı da gördü. Bir şeyleri bırakmam gerekiyordu bıraktım. Yeni bir şeylere tutunmaya çalışacağım. Tamamen bir gidiş midir? Yoksa ara mı? Onu da gerçekten bilmiyorum. Sadece böyle kendi halimde kalmak istiyorum, kendi halimizde kalmak istiyoruz."

FOX ANA HABERİ KİM SUNACAK?

Kanalla yollarını ayıran Fatih Portakal'ın yerine Fox Ana Haber Bülteni'ni hafta içi günlerinde bundan böyle Selçuk Tepeli sunacak. Hafta son günlerinde ise ana haber bültenini Gülbin Tosun sunmaya devam edecek.

FATİH PORTAKAL KİMDİR?

2 Şubat 1967 günü Aydın'ın Nazilli ilçesinde dünyaya geldi. İlköğretim ve ortaokul eğitimini Nazilli'de, liseyi İzmir Atatürk Lisesi'nde tamamladı. Yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde tamamladı. 1994 yılında yüksek lisans ve yabancı dil eğitimini yapmak üzere Avustralya'ya gitti.

Fatih Portakal, eğitimi sonrasında Avustralya'da ünlü bir restoranı bir müddetliğine işletti. 1997 yılında Türkiye'ye döndü ve Armağan Toper ile evlendi. 1997-2005 yıllarında Star TV'de muhabir olarak çalıştı. 2005 yılında gazeteci Mehmet Ali Birand'ın teklifi üzerine Kanal D'ye geçti. 2010 yılının Mayıs ayında Fox TV'nin habercilerinden İrfan Değirmenci'nin teklifi üzerine Fox TV'ye geçti.

Fatih Portakal, 2010-2013 yılları arasında Fox'ta Çalar Saat programı sunuculuğu yaptı. Eylül 2013'te Nazlı Tolga'nın evlenerek yurt dışına yerleşmesinin ardında Fox Ana Haber Bülteni'ni sunmaya başladı. 24 Ağustos 2020 günü ani bir kararla Fox TV'deki görevinden ayrıldığını ve emekli olmaya karar verdiğini duyurdu.

Aydınlı sunucu, 43. Altın Kelebek Ödülleri'nde 'En İyi Erkek Haber Sunucusu' ödülüne layık görülmüştür.

KİTAPLARI

Ses'SİZ (2012)
Aklımla Dalga Geçme (2016)

FATİH PORTAKAL KAÇ YAŞINDA?

1967 doğumlu olan başarılı spiker, 2020 yılı itibariyle 53 yaşındadır.

FATİH PORTAKAL INSTAGRAM

Ekranların fenomen ismi, sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @fatihportakal35 kullanıcı adıyla yer almaktadır.

FOX ANA HABER SUNUCUSU SELÇUK TEPELİ KİMDİR?

FATİH PORTAKAL'IN EŞİ ARMAĞAN PORTAKAL KİMDİR?

FOX ANA HABER İZLE

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN