Fatsa'daki ormanlık alan yapılaşmaya açıldı

Fatsa'daki ormanlık alan yapılaşmaya açıldı

Fatsa'nın Samsun tarafından girişinde bulunan 99 dönüm ormanlık alan yapılaşmaya açıldı. Önce Cumhurbaşkanlığı kararıyla koruma statüsü kaldırılan ve belediyeye devredilen alana otel, restoran, kule inşası yapılması adına proje hazırlandı.

Ordu'nun Fatsa ilçesindeki ormanlık alan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle yapılaşmaya açıldı. 99 dönümlük ormana otel, restoran, kule inşası yapılması için proje hazırlandı.

Oda tv'den İbrahim Gündüz'ün haberine göre; geçtiğimiz Ocak ayı sonunda yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Fatsa'daki ormanlık alanın önce koruma statüsü kaldırıldı ve Fatsa Belediye'sine devredildi. 99 dönümlük alanda otel, restoran, kule inşası için çalışmalar başlatıldı; kesilmek için ağaçlar işaretlendi.

Fatsa’nın Samsun tarafından girişinde Dolunay mevkiinde bulunan ormanlık alan Çerkezler Tepesi olarak da biliniyor. Bu alana belediye tarafından otel, seyir kulesi, restoran-kafe, endemik bitki bahçesi ve otopark yapılması için proje hazırlandı. Söz konusu proje için ormanlık alanın en az yarısından fazlasında bulunan ağaçların kesilmesi gerekiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN