Fatsa'daki ağaç katliamına Enginyurt'tan tepki: Bu yeşili katledenlere yuh olsun!

DP'li Cemal Enginyurt, Ordu'nun Fatsa ilçesi merkezindeki tek ormanlık alanda gerçekleştirilen ağaç kıyımına tepki gösterdi: Bu yeşili katleden, bu ağacı kesenlere yuh olsun, yazıklar olsun!

Ordu Fatsa’da 99 dönümlük alanda bulunan Çerkezler Tepesi'nde iki gün önce ağaç kesimine başlandı. Ağaç kesimine çevreciler tepki gösterdi.

İddiaya göre 250 ağacın kesildiği alana “lokanta, kafe, bungalov evler, yürüyüş yolu” yapılacak.

'BU AĞAC KESENLERE YUH OLSUN!'

Bölgeyi ziyaret eden DP Milletvekili Cemal Enginyurt, ANKA Haber Ajansı’na şöyle konuştu:

“Ne dedi Sayın Cumhurbaşkanımız ‘Arazi, arsa olursa ranta dönüşür.’ İşte buyurun, araziyi arsaya dönüştürdük, yeşili katlediyor. Ağaçları kesiyor. Sayın Cumhurbaşkanım yeşili sevdiğinizi söylüyorsunuz, bu mu yeşil sevgisi? Bu yeşili katleden bu ağacı kesenlere yuh olsun, yazıklar olsun!”

128907.jpg

'BİZİM BAŞKA YEŞİL ALANIMIZ YOK'

Bölgede yaşayan Atilla Sözen ise, “Bu ormanlar bittiği zaman ben torunlarıma ne bırakacağım. Şu ağaçları işaretlediniz tek tek boyadınız bunların hepsini keseceksiniz. Bu yeşillik bittiği zaman biz nerede nasıl bir ortamda çocuklarımızı büyüteceğiz. Bizim Fatsa’da başka yeşil alanımız yok” dedi.

'HA DOĞAY KATLETMİŞİZ HA ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİ'

DP İl Başkanı Selçuk Yücesan ise, “Ha doğayı katletmişiz, ha Türkiye’nin çocuklarımızın geleceğini katletmişiz hiçbir farkı yok. Bu yeşile hepimizin ihtiyacı var. Arazileri ranta çevirmekten vazgeçin” açıklamasını yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN