FETÖ'nün gaybubet evlerine baskın

İstanbul'da, FETÖ'nün 'gaybubet evleri'ne eş zamanlı operasyon düzenlendi. 32 adrese yapılan baskında çok sayıda şüpheli yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü FETÖ ile bağlantılı oldukları ileri sürülen 35 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

Yapılan çalışmaların ardından ekipler, örgütün "gaybubet evleri" olarak bilinen 32 adrese baskın düzenledi.

20201205-2-45699496-60337843.jpg

ÇOK SAYIDA ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Adreslerde arama yapan polis ekipleri, çok sayıda kişiyi yakaladı. Gözaltına alınan şüpheliler emniyete götürüldü.

HÜCRE EVLERİNE OPERASYON

Dün de FETÖ'nün hücre evlerine İzmir merkezli operasyon düzenlenmişti. Operasyonda aralarında FETÖ'nün sözde Türkiye imamı Mustafa Özcan'ın damadı M.B, Karşıyaka ve Hatay il imamları, TSK ve emniyet mahrem imamları, eğitim danışmanları ve büyük bölge talebe mesullerinin de bulunduğu 66 zanlı yakalanmıştı.

 

GAYBUBET EVİ NEDİR?

 

Gaybubet sözlük anlamı 'Yok olma, bulunmama durumu' anlamına geliyor. FETÖ operasyonlarında ise gaybubet evler 'güvenli ev' manasına geliyor. Türk Dil Kurumu sözlüğünde Gaybubet 'bulunmayış, yokluk' olarak açıklanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN