Film izlerken kendisine ALS teşhisi koydu!

Film izlerken kendisine 
ALS teşhisi koydu!

'Her Şeyin Teorisi' (Theory of Everything) filmini izleyen 62 yaşındaki Paul Whyley, filmde anlatılan ünlü bilim adamı Stephen Hawking'in şikayetleri ile kendisini kıyasladı ve ALS olduğundan şüphelendi.

Aylardır çeşitli şikayetlerden yakınan 62 yaşındaki Paul Whyley, Stephen Hawking'in hayatının anlatıldığı 'Her Şeyin Teorisi' filmini izledi. Filmi izleyen Whyley, Hawking'in şikayetlerinin bir kısmının kendisinde de olduğunu gördü ve tanımlyamadığı hastalığının ALS olabileceği şüphesiyle aile hekimine başvurdu.

Filmden sonra test yaptırdı, ortaya çıktı

Whyley, "Filmin bir sahnesinde Hawking, koşarken aniden düşüyordu. Ben de aynı şekilde düşmüştüm. Bir yerde de sağ eliyle yazı yazacakken elini tahtaya kaldırmaya zorlanıyordu. Ben de aynı şekilde çalışırken bazen sol elimle, sağ elimi yerleştirdikten sonra işimi yapıyordum. Filmi izledikten sonra ise artık tamamen emin olmuştum." yorumunda bulunduğu filmden sonra yaptırdığı testlerle, ALS hastası olduğunu öğrendi.

15-07/05/eddie-redmayne-in-the-theory-of-everything_article_story_large.jpg

Filmde Hawking'i Eddie Redmayne canlandırdı.

Motor sinir bozukluğu hastalığı olan ALS, kasların kontrolünü güçleştiriyor ve bir süre sonra yemek yemeyi bile imkansız hale getiriyor. Ancak hangi hastanın ne zaman bu son evreye ulaşacağı bilinmiyor.

Stephen Hawking kimdir?

Fizikçi, evrenbilimci, astronom, teorisyen ve yazar Stephen Hawking, 8 Ocak 1942'de doğdu. 21 yaşındayken tedavisi olmayan Amyotrofik lateral skleroz (ALS) hastalığına yakalandı. Motor nöronların zamanla yüzde seksenini öldürerek sinir sistemini felç eden ancak beynin zihinsel faaliyetlerine dokunmayan hastalık, Hawking'i tekerlekli sandalyede yaşamaya mahkum etti. Hawking bu şekilde birçok kitap yazdı ve kitapları 40 dile çevrildi.

15-07/05/steve_hawking.jpg

Stephen Hawking

Hayatı ise başrollerini Eddie Redmayne ile Felicity Jones'un oynadığı Her şeyin Teorisi ismindeki filme konu oldu. Film geçtiğimiz yıl Eylül ayında vizyona girdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN