Formasyon kalktı mı? MEB pedagojik formasyon neden kalktı? Formasyonun yerine ne gelecek?

Formasyon kalktı mı? MEB pedagojik formasyon neden kalktı? Formasyonun yerine ne gelecek?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre; pedagojik formasyon kaldırıldı. MEB, yükseköğretim kurumlarınca sertifika seviyesinde sürdürülen pedagojik formasyon sertifika eğitiminin geçerliliğini yitirdiğini duyurdu. Öğrenciler ise, ‘’Formasyon neden kalktı? Formasyonun yerine ne gelecek?’ sorularına yanıt aramaya başladı.

29 Haziran 2020 tarihli karar ile pedagojik formasyon kaldırıldı. Millî Eğitim Bakanlığı, üniversite sonrası öğretmen olmak isteyenlerin aldığı pedagojik formasyon sertifika eğitimi geçerliliğini yitirdi. Formasyonun yerine ne geleceği ise bilinmiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulunun 29 Haziran 2020 tarih ve 12 sayılı Kararı ile yükseköğretim kurumlarınca sertifika seviyesinde sürdürülen pedagojik formasyon sertifika eğitiminin geçerliliğini yitirmesine karar verildiği aktarıldı.

FORMASYON NEDEN KALDIRILDI? MEB’DEN AÇIKLAMA

Bilindiği gibi, 2023 eğitim vizyon belgesinde sertifikaya dayalı "Pedagojik Formasyon" uygulamasının kaldırılarak yerine lisansüstü seviyesinde program açılması düşünülüyordu.

Fakat, bu amacın uygulamaya geçmemesi sebebiyle uzunca bir zamandır durum belirsizliğini koruyordu. Bu doğrultuda, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulunun 29 Haziran 2020 tarih ve 12 sayılı Kararı ile yükseköğretim kurumlarınca sertifika düzeyinde seviyesinde pedagojik formasyon sertifika eğitiminin geçerliliğini yitirmesine karar verildi.

Bu karar, Yükseköğretim Kurulu vesilesiyle tüm üniversitelere belirtilmiştir.

PEDAGOJİK FORMASYON NEDİR?

Pedagojik formasyon, öğretmen olmak isteyen, ancak bölümü öğretmenlik bölümlerinden biri olmayan eğitim fakültesi hâricinde okuyan öğrencilere verilen bir programdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN