Formula 1'de korkutan kaza! Fransız pilotun ikiye bölünen aracı alev aldı

Formula 1 Bahreyn Grand Prix'sinde Fransız pilot Romain Grosjean’ın bariyere çarparak ikiye ayrılan aracı alev aldı. Alevlerin arasından kendi başına çıkan pilot, hastaneye kaldırıldı.

Formula 1 Bahreyn Grand Prix'sinde Frazsız pilot Romain Grosjean büyük bir kaza atlattı. Yarışın ilk turunda bariyerlere çarpan otomobil, ikiye ayrılıp alevler içinde kaldı. 31 yaşındaki F1 pilotu kazadan ağır yaralanmadan kurtuldu. 

p3.jpg

Endişe veren kazadan birkaç dakika sonra yanmış kaskıyla çıkan Grojean, yangın söndürücüsüyle aracına müdahale etmeye çalıştı, ancak görevlilerin müdahalesiyle birkaç dakika içinde ambulansa bindirildi.

p2.jpg

Sürücünün sarsıntı kaynaklı hafif bir topallama dışında, durumunun oldukça iyi olduğu görüldü.  

HASTANEYE KALDIRILDI 

Yetkililer, Grosjean'ın durumunun stabil olduğunu ve helikopterle hastaneye kaldırıldığını açıkladı. 

p1.jpg

Bahreyn GP, bu kaza nedeniyle kırmızı bayrak ile durduruldu. 

p4.jpg

TÜRKİYE GRAND PRIX'SİNDE HAMILTON ŞAMPİYON OLDU

Formula 1 Türkiye Grand Prix'sinde birinci olan Mercedes pilotu Lewis Hamilton, bitime 3 yarış kala kariyerinin 7. şampiyonluğunu ilan etti. Racing Point'ten Meksikalı Sergio Perez'in ikinci olduğu yarışta Ferrari'nin Alman pilotu Sebastian Vettel ise üçüncü sırayı elde etti.

Hamilton, 2008, 2014, 2015, 2017, 2018 ve 2019'dan sonra 2020 sezonunda da zafere ulaşarak kariyerinin 7. şampiyonluğunu kazandı. Böylece Hamilton, Alman pilot Michael Schumacher'in 7 kupayla 'Formula 1'de en fazla şampiyonluk yaşayan pilot' rekorunu egale etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN