İHH Sudan’a insani yardım gemisi gönderecek

İHH Sudan’a insani yardım gemisi gönderecek

Sudan'da, ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasındaki çatışmalar 15 Nisan'dan bu yana devam ediyor. Çatışmalar sebebiyle tahmini verilere göre şu ana kadar 958 kişi hayatını kaybetti, 5 bine yakın kişi yaralandı. İHH İnsani Yardım Vakfı, temel ihtiyaç maddelerine ulaşımın çok kısıtlı olduğu ülkeye yönelik acil yardım çalışması başlatacak.

Yaşanan karışıklık, özellikle başkent Hartum ve çevresinde gıda, su, ilaç ve yakıt sıkıntısının ciddi boyutlara ulaşmasına sebep oldu. Ülkede, ulaşım maliyetleri hızla artarken, insanların güvenli bölgelere göç etmesi de oldukça zor.

Yaşanan iç karışıklık, özellikle bazı kentlerde yoğun bir şekilde gıda, içme suyu ve barınma ihtiyacının bulunduğu Sudan’daki ihtiyaçları daha da artırdı. Son raporlara göre 46 milyon nüfuslu ülkede 13,6 milyon çocuk insani yardıma ihtiyaç duyuyor. 1,6 milyon kişi ise ülke içinde farklı noktalara göç etmek zorunda kaldı.

İHH yardım kampanyası başlatıyor

Yaşanan iç çatışmaların ardından ülkede çeşitli yardım çalışmalarında bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı, büyük kapsamlı bir acil yardım çalışması başlatacak.

Tarih: 20 Haziran 2023 Salı

Saat: 11:00

Yer: İHH Genel Merkezi - Fatih

İrtibat: Burak Battal – 0551 696 34 69

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN