Fransa, Türkiye'ye yeni yaptırımlar uygulamak için AB'yi toplantıya çağırdı

Fransa, Türkiye'ye yeni yaptırımlar uygulamak için AB'yi toplantıya çağırdı

Son zamanlarda özellikle Libya konusunda Türkiye ile gerginlik yaşayan Fransa'nın Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Türkiye'ye yeni yaptırımlar uygulanması için Avrupa Birliği'ni toplantıya çağırdı.

Avrupa Birliği’nin büyük ortaklarından biri olan Fransa, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerine karşı AB’nin yeni yaptırımlar uygulamasını talep etti.

Fransa’nın Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, AB dışişleri bakanlarını Türkiye’ye yeni yaptırımlar uygulamak için 13 Temmuz’da toplantıya çağırdığını belirtti.

YENİ YAPTIRIM TALEBİ

Türkiye’ye Kıbrıs adasının batı ve doğusunda doğalgaz ve petrol araması yaptığı için uygulanan önceki yaptırımlara vurgu yapan Fransız bakan, toplantı sonrasında Türkiye’ye yeni yaptırımlar uygulanabileceğini açıkladı.

Türkiye’nin Libya’daki meşru hükümet olan Libya Ulusal Mutabakat Hükümetine yaptığı destekleri birçok kez eleştiren Fransa, konuyu NATO’ya kadar çıkarmıştı. Libya’da darbeci Hafter güçlerini desteklediği bilinen Fransa, Türkiye ve Ulusal Mutabakat Hükümeti karşısında Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleriyle birlikte hareket ediyor.

GEMİLER KARŞI KARŞIYA GELMİŞTİ

Geçtiğimiz ay Doğu Akdeniz’de bulunan Türk donanması ile Fransız donanması karşı karşıya gelmiş ancak Türk donanmasının Fransız donanmasına karşı kullandığı akılcı taktikler sayesinde bir çatışma yaşanmadan gemiler kendi yollarına gitmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN