Gazze'de Mescidi Aksa'ya yasak koyan İsrail'e protesto

Gazze'de Mescidi Aksa'ya yasak koyan İsrail'e protesto

Gazzeliler, İsrail askerlerinin Yahudi yerleşimciler eşliğinde Aksa'ya girişini ve ardından yaşanan olayları protesto etti.

Gazze'de, İsrail askerlerinin Yahudi yerleşimciler eşliğinde bu sabah Mescid-i Aksa'ya girişi ve ardından yaşanan olaylar protesto edildi.

Hamas'a bağlı öğrenci hareketi "İslami Blok'un" çağrısıyla bir araya gelen yüzlerce Filistinli, "Lebbeyk ya Aksa", "Aksa tehlikede" ve "Arap Birliği nerede" yazılı dövizler taşıdı.

15-09/13/iii.jpg

Tarihi bir dönemeçteyiz

Gösteride konuşma yapan Hamas yöneticisi Muşir el-Mısri, "tarihi bir dönemeçte" oldukları uyarısında bulundu.

İsrail'in Mescid-i Aksa'yı zamansal ve mekansal olarak bölmek için sistematik bir plan takip ettiğini ifade eden Mısri, Filistin yönetimine Aksa'ya destek verme ve Batı Şeria'daki Hamas üyelerine yönelik gözaltı operasyonlarını durdurma çağrısı yaptı.

İsrail yeni yıla kanla girdi

Yahudiler için yılbaşı kabul edilen "Roş Aşana" tatili nedeniyle yaklaşık 50 Yahudi yerleşimci Bakan Ariel eşliğinde Aksa'ya girmiş, yerleşimcilerin Aksa'ya alınmasını protesto eden ve içeri girmek isteyen Filistinlilere, askerler ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi ile müdahale etmişti. Müdahale sırasında aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı.

GAZZE/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN