Gelecek Partisi'nden Uygur Türklerine destek ziyareti

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları Sema Silkin Ün, Abdullah Başçı, Selçuk Özdağ ve Mustafa Gözel haftalardır Çin'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde eylem yapan Uygur Türklerine destek ziyaretinde bulundu. Çin yönetimine seslenen Selçuk Özdağ, kapıların açılmasını ve sivil toplum kuruluşlarının Doğu Türkistan'a girmesini istedi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları Sema Silkin Ün, Abdullah Başçı, Selçuk Özdağ ve Mustafa Gözel haftalardır Çin'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde nöbet tutan Uygur Türkleri'ni ziyaret etti.

Haftalardır Çin'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde nöbet tutan Uygur Türkleri, şimdiye kadar herhangi bir yetkili ile görüşemedi.

Uygur Türkleri, ellerinde yakınlarının fotoğraflarının bulunduğu dövizleri taşıyarak seslerini duyurmaya çalışıyor. Başkonsolosluğun önünde toplanan onlarca kişi toplama kamplarında tutulan ailelerinin ve sevdiklerinin serbest bırakılmasını istiyor. 

eq-bacrxuaaj84m.jpg

GELECEK PARTİSİ'NDEN DESTEK ZİYARETİ

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları Sema Silkin Ün, Abdullah Başçı, Selçuk Özdağ ve Mustafa Gözel de bugün ailelerin yanına giderek destek ziyaretinde bulundu. 

Çin'in kendi anayasasını ihlal ettiğini söyleyen Selçuk Özdağ Türkiye'deki Uygur Türklerinin 2017'den beri aileleriyle iletişimlerinin koparıldığını belirtti. Çin'in kendi vatandaşlarının haklarını ihlal ettiğini kaydeden Özdağ şunları söyledi:

"ÇİN'E GİRMEK İSTİYORUZ"

"21. yüzyıldayız bu insanlar neredeler? Çin'in kapılarını sivil toplum kuruluşlarına, gazetecilere açın. Çin'e girmek istiyoruz. Doğu Türkistan'da eğer bunlar yalansa bunları gözümüzle görmek, kulağımızla duymak istiyoruz. Ama bunlar doğru.

eq-baqew4aehwag.jpg

Çin oradakilerin insan haklarını ihlal etmekten vazgeçmelidir. İnsanlar inançlarını yaşayamıyorlar. İletişim yok. Çin süper devlet olmak istiyorsa insan haklarına riayet etmelidir. Ben buradan sayın Cumhurbaşkanı'na da seslenmek istiyorum. Çin'le savaşalım demiyoruz. Çin'le ilişkilerimiz yürüsün. Ama Çin'e şunu söyleyelim. O kapıları açın. Çin hükümeti bütün açıklamaları yapsın. 

"ÇİNLİ HANGİ HAKLARDAN FAYDALANIYORSA AYNI HAKLARI İSTİYORUZ"

Genel Başkanımız sayın Ahmet Davutoğlu bu konuyu gündeme getirdi. Bugün de buradayız. Doğu Türkistan'da yaşayan Uygur Türklerine farklı bir muamele istemiyoruz. Çinli Çin'de hangi haklardan faydalanıyorsa aynı haklardan faydalanmalarını istiyoruz.

cin.jpg

Türkiye Cumhuriyeti devleti Çin'le suçluların iadesi anlaşması yapmak istiyor. Bu tarz anlaşmalar yapılır doğrudur ancak Çin önce demokrat olacak. Çin önce şeffaf olacak. Çin önce insan haklarına inanacak, kapılarını açacak."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN