Genç Parti'nin yeni başkanı Hakan Uzan kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? İşte hayat hikayesi

Genç Parti'nin yeni başkanı Hakan Uzan kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? İşte hayat hikayesi

2002 seçimlerinin kaderini belirleyen partilerden biri olan Genç Parti, 5. kez seçimli olağan kongresini gerçekleştirdi. Cem Uzan'ın aday olmadığı seçimde, kardeşi Hakan Uzan yeni genel başkan seçildi. İşte, Hakan Uzan biyografisi...

23 Ağustos 2002 günü kurulan ve 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde yüzde 7 oy alarak DYP, ANAP ve MHP'nin Meclis dışında kalmasına neden olarak AK Parti'nin tek başına iktidar olmasının önünü açan Genç Parti'de yeni genel başkan, partinin kurucusu Cem Uzan'ın kardeşi Hakan Uzan oldu.

GENÇ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU?

Genç Parti'nin 5. Olağan Kongresi yapıldı. Partinin kurucu genel başkanı olan ve 10 yıldır Fransa'da yaşayan Cem Uzan kongreye telekonferansla katılırken, kendisi gibi yurt dışında yaşayan kardeşi Hakan Uzan yeni genel başkanı oldu.

Genç Parti 5. Olağan Kongresi'ni, Ankara'da Yenimahalle Belediyesi'ne bağlı 'Dört Mevsim Salonu'nda gerçekleştirdi. Kongreye telekonferans yöntemiyle bağlanan Cem Uzan, seçim vaatlerini sıraladıktan sonra yeni genel başkanın kardeşi Hakan Uzan olduğunu söyledi.

CHP Ankara milletvekili Gamze Taşçıer ve İyi Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin de Genç Parti'nin 5. Olağan Kongresini takip etti.

GENÇ PARTİ'NİN LOGOSU DEĞİŞTİ

İki hilal, ortada yıldız altında Genç Parti yazan parti logosuna ekleme geldi. Cem Uzan'ın imzası parti logosuna dahil edildi.

genc-parti-logosu.jpg

CEM UZAN: ALNIM AÇIK BAŞIM DİK!

Genç Parti kongresinde konuşan Cem Uzan şunları söyledi:

"Ben sizleri çok özledim umarım sizler de beni özlemişsinizdir. Türk insanı için Türk milleti için kolları sıvadık tekrardık. Bazı gerçekleri çırılçıplak konuşmakta fayda var. 17 senedir büyük bir mağduriyet yaşamaktayım. Ergenekon kumpasını balyoz kumpasını herkes biliyor. Nerede o Ergenekon’un savcısı? Takdir Türk milletinindir. İlk kumpas Uzan ailesine kurulan kumpastır. Telsimi yağmaladılar, barajları çaldılar. Hepsinin belgesi var. Star TV yandaşlara bedavadan verildi. Ben hayatımla tehdit edildiğim için sürgüne gittim. Benimle ilgili bir tane mahkumiyet kararı yoktu ben çıktığımda. Alnım açık başım dik!"

GENÇ PARTİ'NİN YENİ SEÇİM VAATLERİ

* Türkiye'nin ikinci büyük borsası Diyarbakır'a kurulacak.

* 18 yaşın altındaki kimse anne-baba izni olsa bile evlenemeyecek.

* Nasıl Amerika'nın Las Vegas'ı varsa Türkiye'nin de böyle bir turizm merkezi olacak. Buraya milyonlarca turist gelecek ve milyarlarca dolar Türkiye'ye akacak.

* Kripto para önümüzdeki yılların para birimidir. İzmir'de Kripto Para Borsası kurulacak. Avrupa'da kripto paranın merkezi İzmir olacak.

* Türkiye'nin yapay zeka merkezleri Eskişehir, Tekirdağ ve Samsun olacak.

* Genel af şart.

* Çocuk ve kadına karşı işlenen taciz suçlarından mahkum olanlar, cinayet ve cinayete teşebbüs sebebiyle mahkum kimse asla af kapsamında olmayacak.

* İşsizlik maaşı, emeklilik maaşı ve asgari ücret euroya endeksli olacak ve 3 ayda bir otomatik kur ayarlamasından geçecek.

* Almanya ve Fransa ile mevcut olan ekonomik bağlar en üst seviyeye çıkarılacak.

cem-uzanin-babasi-kim-abisi-kim-001.jpg

HAKAN UZAN'IN HAYAT HİKAYESİ

1967 yılında Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde dünyaya geldi. Hakan Uzan aslen Boşnaktır. Tam adı Murat Hakan Uzan'dır.

Hakan Uzan, bir dönem Türkiye'nin zengin ailelerinden biri olan Uzan ailesinin fertlerinden ve bir dönemin zengin kişilerinden biridir. Star Medya Grubu, Kral TV ve Telsim GSM operatörünün eski sahiplerinden biri ve Genç Parti'nin kurucusu Cem Uzan'ın kardeşidir.

2003 yılında TMSF'nin İmar Bankası'ndan kaynaklanan borçlar ve yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla Uzanların tüm malvarlığına el koymasıyla babası Kemal Uzan ile birlikte haklarında yakalanma emri verildi.

Hakan Uzan, 2003 yılında malvarlıklarına el konulana kadar Star Medya Grubu'nun, Kral TV, Telsim, Türkiye İmar Bankası ve Adabank bunun yanında ÇEAŞ, Kepez Elektrik Dağıtım gibi kuruluşların, Babası Kemal Uzan ve Ağabeyi Cem Uzan ile birlikte patronlarından biri olarak iş hayatına devam etti. 2017 yılında Vertu şirketini satın aldı.

ÖZEL YAŞAMI

1967 doğumlu olan Hakan Uzan, 2022 yılı itibariyle 55 yaşındadır.

Hakan Uzan 1998 yılında şarkıcı Yeşim Salkım ile evlendi ve 2001 yılında boşandı. İkinci evliliğini ise 2002 yılında sunucu Özlem Kızılkaya ile yaptı ve bu evliliğinden Ata Kemal Muhammed Uzan isminde erkek çocuğu oldu.

Hakan Uzan halen yurt dışında yaşamaktadır ve nerede olduğu bilinmiyor. Ancak medyada Ürdün'de yaşadığı ve ismini değiştirdiğine yönelik haberler çıktı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN