Görenlerin ağzı açık kaldı: 70 tonluk ölü balina kıyıya vurdu

Görenlerin ağzı açık kaldı: 70 tonluk ölü balina kıyıya vurdu

İtalya’nın Sorrento limanında henüz nedeni bilinmeyen sebepten dolayı 70 tonluk balina kıyıya vurdu. Akdeniz'de şimdiye kadar bulunan en büyüklerden biri olan balina öldüğü anlaşıldı.

İtalya’nın Sorrento limanında ağırlığı 70 ton, uzunluğu 23.5 metre olan dev bir balina bulundu. Dev balinayı görenler gözlerine inanamadı. Balığın şimdiye kadar Akdeniz kıyılarına vuran en büyük balinalardan olduğu belirtildi. 

Ölü balina bölgede devriye yapan İtalyan Sahil Güvenlik ekiplerinin yavru bir balinayı takip etmesi sonucu fark edildi.

lubalina-jpg1.jpg

Sputnk'te yer alan habere göre, İtalyan Sahil Güvenlik gemisi kaptanı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Devriye sırasında parlayan bir şey fark ettik. Ölü bir balina olduğunu tespit ettik. Oldukça ağır ve büyük" ifadelerine yer verdi.

Yetkililer, kıyıya vuran ölü balinanın iki gemi yardımıyla Napoli kentine taşındığını ve ölüm nedeninin araştırıldığını açıkladı. 

Öte yandan, balinanın devasa iskeletinin bir müzede sergilenebileceği belirtiliyor. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN