Gültekin Uysal'dan Doğu Türkistan tepkisi: Türkiye hiçbir şekilde sessiz kalamaz

Gültekin Uysal'dan Doğu Türkistan tepkisi: Türkiye hiçbir şekilde sessiz kalamaz

Denizli'de gazetecileri sorularını cevaplayan Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal "İnsanlığın ruhunu karartacak zulümlerin icat edildiği Doğu Türkistan'da yaşananlara Türkiye hiçbir şekilde sessiz kalamaz. Bizim nasıl Azerbaycan, Kıbrıs davamız varsa Doğu Türkistan da Türk milletinin önemli bir davasıdır" diye konuştu.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Denizli'de Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi.

"BİZLER DE MERAK EDİYORUZ"

Küresel bir salgına dönüşen Kovid-19'la beraber esnaf ve dar gelirli kesimin olumsuz etkilendiği bir dönemin geçirildiğini, vatandaşa karşılıksız destek sağlanması gerektiğini savunan Uysal "Kısıtlamalar kalktığında nasıl fatura ve tabloyla karşı karşıya kalacağımızı bizler de merak ediyoruz. Bütün bu meselelerin temelinde maalesef Türkiye'nin işlemeyen demokratik modeli var" dedi.

"DOĞU TÜRKİSTAN DA DAVAMIZ"

Bir erken seçim beklemediğini dile getiren Uysal, Doğu Türkistan'da yaşanan olaylara ilişkin soru üzerine şunları kaydetti:

"İnsanlığın ruhunu karartacak zulümlerin icat edildiği Doğu Türkistan'da yaşananlara Türkiye hiçbir şekilde sessiz kalamaz. Bizim nasıl Azerbaycan, Kıbrıs davamız varsa Doğu Türkistan da Türk milletinin önemli bir davasıdır. Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin hem Türkiye'de hem uluslararası alanda seslerini duyurma noktasında DP olarak her vesileyle yanlarındayız

Türk milletinin mensubu olan hiç kimse bu zulüm ortadayken Çin devletinin taraftarı olamaz. Ama özellikle Vatan Partisi ve Genel Başkanı Doğu Perinçek'in böyle bir rolü var. Onları da kınıyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN