İYİ Parti'den TBMM'ye Doğu Türkistan önergesi: 'Soykırım' olarak tanınsın

İYİ Parti'den TBMM'ye Doğu Türkistan önergesi: 'Soykırım' olarak tanınsın

İYİ Parti, Doğu Türkistan'daki Uygur Türkleri için Meclis'e önerge verdi. İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu'nun imzasının olduğu önergede, "Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşanan "Soykırım" konusunda TBMM'nin ortak bir karar alarak uluslararası topluma ilan edilmesi talebi" ifadeleri kullanıldı.

İYİ Parti, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) Doğu Türkistan'da yaşanan zulümle ilgili önerge verdi.

İYİ Parti adına verilen önergede "Doğu Türkistan'daki soydaş ve dindaşlarımızın yaşadıklarına karşı dünya ülkelerinin devlet, hükümet ve parlamento seviyesinde resmi tepkileri art arda gelirken isminin başında Türkiye olan Büyük Millet Meclisimizin sessiz kalması kabul edilemez." denildi

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, grup toplantısında "Çin’in, Uygur kardeşlerimize yaptıklarının ‘Soykırım’ olarak tanınması için, Meclis grubumuzun, Yüce Meclis’e vereceği öneriye, Sayın Bahçeli ve arkadaşlarının da desteğini bekliyoruz. Tabi Sayın Perinçek’ten izin alabilirlerse…" demişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN