Defineciler tarihin üzerine yattı: Koltuk, halı...

Defineciler tarihin üzerine yattı: Koltuk, halı...

Medeniyetlere başkentlik yapan İznik yine definecilerin hedefi oldu. Kimliği belirsiz defineciler bir mağarayı adeta eve çevirdi. Kira fiyatları almış başını giderken mağarada kazı yapan definecilerin keyfi 'yok artık' dedirtti.

Dünyanın önemli tarihi yapılarının çıktığı İznik, defineciler tarafından bir kez daha talan edildi. Kazı yapan definecilerin mağarayı resmen eve çevirdiği o görüntüler 'pes artık' dedirtti. Gündüz çalıştıkları tarlaların gece defineciler tarafından köstebek yuvasına çevrildiğini belirten çiftçiler ise yetkililerden yardım istedi.

12.jpg

MAĞARAYA DEV BİR OYUK AÇTILAR

İlçenin simgesi Abdulvahap tepesinin hemen altında bulunan mağaraya dadanan defineciler mağaraya dev bir oyuk açtı. Burada kazma kürek aletlerini de bulunduran defineciler koltuk takımı da koyarak mağarada yaşamaya başladılar.

define.jpg

'ARTIK BİR ÖNLEM ALINSIN'

Bu duruma isyan eden mağaranın dibinde zeytin tarlası bulunan çiftçi Mehmet Çil, “Tarlamın hemen dibinde bulunan bu mağarayı yaşam alanına çevirmişler. Bunun çözümü var mı, yok mu? Bilemiyoruz. Kimse bu konu ile ilgilenmedi. Gece geliyorlar kazı çalışmaları yapıyorlar bir de burada yaşıyorlar. Çok da rahatlar. Artık bir önlem alınsın” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN