1 Ocak'ta EFT olur mu, havale yapılır mı? EFT ne zaman hesaba geçer?

1 Ocak'ta EFT olur mu, havale yapılır mı? EFT ne zaman hesaba geçer?

Yılbaşında EFT ve havale yapmak için mobil bankacılık kullanmak mümkün. Fakat 1 Ocak günü resmi tatil olmasından dolayı farklı bankalar arasındaki EFT işlemi ancak ilk iş günü karşı taraf ulaşır. Aynı bankalar arasındaki havale işlemi ise online sistemler ya da ATM'ler üzerinden yapılabilir. 1 Ocak 2022 Cumartesi günü banka şubelerinin kapalı olduğunu hatırlatalım. İşte, 1 Ocak EFT havale işlemleri son durum...

Yeni yıl heyecanı 1 Ocak 2022 Cumartesi günü yaşanırken, para transferi yapmak isteyen banka müşterileri EFT ve havale işlemleri için online sistemlere yoğun ilgi gösteriyor. Zira, 1 Ocak gününün hem resmi tatil olması, hem de cumartesi gününe denk gelmesinden dolayı bankaların fiziki şubeleri hizmet verilmiyor.

1 OCAK'TA EFT YAPILIR MI?

Farklı bankalar arasında yapılan EFT para transferi 1 Ocak 2022 Cumartesi günü geçerli olmaz. Yılbaşı gününün hem resmi tatil olması, hem de hafta sonuna denk gelmesi dolayısıyla bugün EFT yapmak mümkün değil.

EFT NE ZAMAN HESABA GEÇER?

EFT işlemi sadece hafta içi günleri 09.00-17.00 saatleri arasında yapılabiliyor. Resmi tatil ve hafta sonu günlerinde EFT gerçekleştirilemiyor.

1 Ocak 2022 Cumartesi ve 2 Ocak 2022 Pazar günü EFT ile gönderilen para, 3 Ocak 2022 Pazartesi günü 09.00-17.00 saatleri arasında sonra karşı tarafa ulaşır.

Farklı bankalar arasındaki para transferinde her iki tarafın FastPay kullanıcısı olduğu durumlarda resmi tatil ve hafta sonu günlerinde 2 kez EFT işlemi yapılabildiğini hatırlatalım.

1 OCAK'TA HAVALE OLUR MU?

Aynı bankalar arasında yapılan havale para transferi 1 Ocak 2022 Cumartesi günü yapılabilir. Havale işlemi, 7 gün 24 saat boyunca, resmi tatil ya da hafta sonu fark etmeksizin gerçekleştirilebilir.

1 OCAK'TA BANKALAR AÇIK MI?

Yılın ilk günü olan 1 Ocak 2022 Cumartesi günü banka şubeleri kapalıdır. Hem resmi tatil olması, hem de hafta sonuna denk gelmesinden dolayı 1 Ocak 2022 Cumartesi günü bankaların fiziki şubeleri hizmet vermiyor. ATM ve mobil bankacılık ise 7 gün 24 saat hizmete açık.

İNTERNETTEN VEYA ATM'TEN EFT FARKI VAR MI?

Telefon bankacılığı, internet, mobil şube veya ATM'lerden vereceğiniz EFT gönderme işlemi arasında hiçbir fark yoktur. Farklı kanallardan yapılan EFT işlemleri aynı şekilde sonuçlanır.

RESMİ TATİLDE EFT GÖNDERME ÜCRETİ

Bazı bankaların 'Geç EFT' adı altında ücret almaları, mesai saatleri dışında EFT emri verdiğinizde ekstra ücrete tâbi tutulabilir. Bankaların EFT ücretlerini öğrenmek için ilgili bankanın internet sitesini ziyaret edebilir veya müşteri hizmetlerini arayarak bilgi alabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN