1 odaya o ürünü ektiler tam 2,5 ton hasat topladılar! Hem de 35 günde! Herkes bu işin peşine düştü

1 odaya o ürünü ektiler tam 2,5 ton hasat topladılar! Hem de 35 günde! Herkes bu işin peşine düştü

7 ev kadını birleşip bir odaya o ürünü ektiler tam 2,5 ton hasat topladılar. Sadece 35 günde bunu başardılar. Duyanlar o ürünün hasadına başlıyor. Ekonomik getirisi ise çok fazla

Kütahya’nın Emet ilçesindeki girişimci kadın Ayşe Yağcıklı, kurduğu kültür mantarı üretim tesisinde ilk hasadını gerçekleştirdi. 40 yaşındaki evli ve iki çocuk annesi Yağcıklı, yıllardır kendi işini kurmayı ve üretim yapmayı hayal ettiğini belirtti.

img-6886.jpeg

2,5 TON HASAT TOPLADILAR

Emet Yeni Sanayi Sitesi’nde kurulan tesisin 60 metrekarelik ilk odasında yaklaşık 2,5 ton kültür mantarı elde edildi. Üretim sürecinin başarılı bir şekilde tamamlandığını belirten Yağcıklı, “Yaklaşık 35 gün önce başladığımız mantar üretim aşamasında ilk hasadımızı toplamaya başladık. Çok şükür ürünlerimiz sağlıklı bir şekilde gelişimini tamamladı. Şu an birinci fazdayız. Her şey çok güzel gidiyor” dedi.

Yağcıklı, tesisin tam kapasite üretime geçtiğinde yılda 36 ton mantar üretmeyi hedeflediklerini belirtti. Bu durumun dolaylı olarak istihdama da katkı sağlayacağını ifade eden Yağcıklı, “Şu an 6-7 arkadaşımız bizlere yardım ediyor. Onlarla birlikte çıktığımız yolda ilerlemeye devam ediyoruz. 230 metrekarelik dükkanımızda kurulan ve kurulacak olan 60’ar metrekarelik odalarda kültür mantarı üretimimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN