Manisalılar dağ taş her yere o ağacı dikiyor! Senede 2 kez meyve veriyor

Manisalılar dağ taş her yere o ağacı dikiyor! Senede 2 kez meyve veriyor

İklim değişikliği ağaçları da vurdu. Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde, bir armut ağacı sıra dışı bir durumla dikkat çekti. Aynı yıl içerisinde ikinci kez meyve veren ağaç, çiftçiler için hem sevinç hem de endişe kaynağı oldu.

Emcelli Mahallesi’nde yaşayan Beytullah Uysal’ın üzüm bağında bulunan 3 yaşındaki armut ağacı, yapraklarını dökmeden ikinci kez meyve vermeye başladı. Bu durum, Uysal ve çalışanları tarafından büyük bir sürpriz olarak karşılandı.

img-6851.png

1 SENEDE 2 KERE MEYVE VERDİ

“Bir yandan sevindik bir yandan da üzüldük” diyen Uysal, “Emekli olduktan sonra üzüm bağlarımızın başlarına meyve ağaçları diktik. Bu armut ağacı 3 yaşında ve bu yıl ilk meyvesini verdi. Ancak bugün, ağacın ikinci kez meyve verdiğini gördük. Bu durum, iklim şartlarının değişimini gösteriyor ve bu durum bizi endişelendiriyor. Rabbim hakkımızda hayırlısını versin. İkinci meyveyi aldık, eşimizle dostlarımızla yiyeceğiz ama hava şartlarının değişmesi bizi gerçekten üzdü” ifadelerini kullandı.

Bu olay, iklim değişikliğinin tarım üzerindeki etkilerini bir kez daha gözler önüne serdi. Uzmanlar, bu tür olayların gelecekte daha sık görülebileceği konusunda uyarıyorlar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN