İzmirliler bağ bahçe demeden ekiyorlar! Zeytine yeni rakip

İzmirliler bağ bahçe demeden ekiyorlar! Zeytine yeni rakip

İzmir’de erkenci ıspanak hasadı başladı. Sabahın erken saatlerinde tarlalara gelen işçiler, topladıkları ıspanakları havuzlarda yıkadıktan sonra kamyonlara yükleyerek sevkiyat için hazırlıyor. Menemen ilçesinde binlerce dönüm tarım arazisinde ekili olan ıspanak, İstanbul ve İzmir’in ıspanak ihtiyacının büyük bir kısmını karşılıyor.

Üretici Süleyman Aydın, erkenci ıspanağın diğer mahsullerden farklı olduğunu belirtti. İspanağın işçilik isteyen bir mahsul olduğunu ve tarladan çıktıktan sonra temizlenmesi, yıkanması gibi işlemler gerektiğini söyledi. Aydın, tarladan çıkan ıspanağın tarlalarda 4-5 TL’ye satıldığını ancak pazarlarda 15-20 TL’ye kadar çıkabildiğini ifade etti.

img-6828.jpeg

Kuraklık sorununun işlerini daha da zorlaştırdığını belirten Aydın, yağmur yağmaması nedeniyle sulama yapamadıklarını ve ürünlerin bozulmaya başladığını söyledi. Aydın, erkenci dikimlerde yaklaşık bir ton ürün elde ettiklerini ancak başlangıçta bu miktarlara ulaşamadıklarını ifade etti.

Tarım işçisi Serdar Demirkıran ise sabahın erken saatlerinde tarlaya gelip öğleden sonra evlerine döndüklerini belirtti. İşçiler, yağmurda ve çamurda çalıştıklarını ifade etti. Leyla Yağcı ise yevmiyelerinin düşük olduğunu ve ucuz fiyatlara çalıştıklarını söyledi.

Ispanağın sağlık açısından birçok faydası olduğunu belirten uzmanlar, içerdiği glikogliserolipit sayesinde sindirim sistemindeki iltihapların iyileşmesine yardımcı olduğunu ve sindirim sistemini düzenlediğini ifade ediyor. Ayrıca ıspanak, beta-karoten içeriğiyle göz sağlığını desteklerken, K vitamini sayesinde kanı pıhtılaştırarak hemofili semptomlarını hafifletir. Ispanağın antioksidan özelliği, kalp hastalığından kansere kadar birçok hastalığı önlemeye yardımcı olur. Ayrıca kalsiyum içeriğiyle kemik gelişimine katkıda bulunurken, lutein maddesi sayesinde damar sertleşmesi problemlerini önler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN