Hakkarililer dağ taş bayır her yere o bitkiyi ekiyor! Paraya para demiyorlar! Tek kaşığı sütten bin kat faydalı

Hakkarililer dağ taş bayır her yere o bitkiyi ekiyor! Paraya para demiyorlar! Tek kaşığı sütten bin kat faydalı

Hakkari’de altın değerinde hasat başladı. Tek kaşığı 1 bardak sütten bin kat faydalı. Dağ taş her yere o bitkiyi ekiyorlar. Ekonomik getirisi ise çok yüksek

Irak sınırında bulunan Derecik ilçesi için önemli bir gelir kaynağı olan susam hasadı devam ediyor. Köylüler sabahın erken saatlerinde bir araya gelerek, hasadın yapılacağı tarlalarda yoğun bir şekilde çalışıyor. Susam biçme işlemi, yöresel olarak kullanılan oraklarla gerçekleştiriliyor. Bu yıl memnun kalan üreticiler, bölge ekonomisi için olumlu bir etki yaratıyor.

img-6842.jpeg

YILDA 2 KEZ EKİLİYOR

Bugün susam hasadına başladıklarını belirten Suat Yılmaz, “Bu bölgenin toprakları son derece verimlidir. Yılda iki kez tarlayı ekerek biçiyoruz. İlk olarak buğday ekiyoruz ve hemen ardından susamı ekim yapıyoruz. Bölgenin arazisi engebeli olduğu için bazı tarlalara makineler giremiyor. Biçme işlemi tamamen oraklar ve komşularımızın yardımıyla gerçekleşiyor” dedi.

img-6843.jpeg

İÇERİSİNDE ÇOK SAYIDA BESİN VAR

Susam, birçok önemli besin maddesini içerir. Protein, lif, vitaminler (örneğin B vitamini, E vitamini), mineraller (örneğin kalsiyum, magnezyum, demir, çinko) ve sağlıklı yağlar içerir.

Kalsiyum kaynağı olarak da bilinen susam, özellikle kalsiyum açısından zengindir. Bu nedenle kemik sağlığı için önemli bir kaynaktır. Özellikle süt ürünlerini tüketmeyen veya süt intoleransı olan insanlar için kalsiyum alımını destekler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN