Çin’den 25 yıl önce getirdiği tohum tarlasına bereket yağdırdı! Herkes o tohumun peşinde

Çin’den 25 yıl önce getirdiği tohum tarlasına bereket yağdırdı! Herkes o tohumun peşinde

25 yıl önce Çin’den getirdiği tohumu eki bahçesine tarlasına bereket yağdı. Kayserili Bekir Karal, iklim şartlarına rağmen çok sayıda ‘yetişmez’ denilen ürünü ekti. Karışıklığını ise fazlasıyla aldı. Herkes o tohumun peşine düştü

Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde yaşayan çiftçi Bekir Karal, bölgenin iklim şartlarına rağmen evinin bahçesinde cennet hurması, nar, Antep fıstığı, incir ve zeytin gibi bir dizi bitki yetiştirmeyi başardı. 61 yaşındaki Karal, bu ürünlerin yetiştirilmesi için gereken iklim şartlarının bölgede bulunmamasına rağmen, aşı teknikleri ve sabırlı çiftçilik uygulamaları ile bu ürünleri yetiştirebildi.

Karal, aşılama teknikleri ve bitki bilimine olan tutkusu sayesinde, bu ürünleri başarılı bir şekilde yetiştirmeyi başardı. Kendi bahçesinde başladığı bu proje ile Karal, bölgenin tarım potansiyelini değiştirmeyi hedefliyor.

img-6847.jpeg

ÇOK SAYIDA AĞAÇ EKTİ

Bekir Karal, “Ağaçlara olan merakım sayesinde, aşı teknikleri ile birçok farklı bitkiyi yetiştirebildim. Bu bölgede yetişmesi düşünülmeyen birçok bitkiyi yetiştirdiğim için çok mutluyum. Bu başarı, alışılagelmiş tarım uygulamalarını değiştirme ihtiyacını gösteriyor.” dedi.

Karal’ın eşi Ayşe Nesibe Karal ise, “Eşimle birlikte, bu bitkileri yetiştirmek için çok çaba sarf ettik. Bu, oldukça zorlu bir süreçti ancak sonunda başarılı olduk. Akdeniz iklimini adeta Yeşilhisar’a taşıdık.” şeklinde konuştu.

ÇİN’DEN GETİRDİĞİ TOHUM BEREKET YAĞDIRDI

Bekir Karal, çeşitli bitkilerin yetiştirilmesinin ekonomiye de katkı sağlayabileceğini belirtti. Çin’den getirttiği bir armut çeşidini de bahçesinde yetiştiren Karal, “Bu armut çeşidi, farklı tatları ve yüksek verimi ile dikkat çekiyor. Herkesin bu tür bitkileri yetiştirmeyi denemesini tavsiye ediyorum. Alışılagelmiş tarım uygulamalarını değiştirmenin zamanı geldi.” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN