Manisalılara tonlarca para kazandıran meyve! Taleplere yetişemiyorlar! Kilosu 200 lira

Manisalılara tonlarca para kazandıran meyve! Taleplere yetişemiyorlar! Kilosu 200 lira

Manisa’nın Alaşehir ilçesindeki Kavaklıdere Mahallesi’nde cennet hurması yetiştiriciliği ve kurutma işlemleri hız kazandı. Bu yıl yaş meyvesi 15 TL’den, kurusu ise 200 TL’den satılan cennet hurması, üreticilere önemli bir gelir kaynağı oluşturuyor.

Üreticiler, geçen yıl yurtdışından gelen talepleri karşılamakta zorlandıklarını belirtiyor ve diğer çiftçilere, üzüm bağlarını cennet hurması yetiştiriciliği için kullanmalarını öneriyorlar.

Cennet hurması kurusu üretimi, bir denizcinin tatil dönüşü evinin balkonunda kuruttuğu cennet elmasını arkadaşlarına hediye etmesiyle başladı. Bugün ise Kavaklıdere Cennet Hurması, dünya pazarlarında önemli bir yer edindi.

img-6853.jpeg

TALEPLERE YETİŞEMİYORLAR

Recep Kılıç, serasında kuruttuğu cennet hurmalarını hem yurt içinde hem de yurt dışında satıyor. Recep ve Sevim Kılıç çifti, evlerinin bahçesinde kurdukları serada cennet hurması yetiştiriyorlar. Kendi bahçelerinden ve komşularının bahçelerinden topladıkları cennet elmalarını soyduktan sonra serada kurutuyorlar ve kurutulmuş cennet hurmalarını yurt içinde ve yurt dışında pazarlıyorlar. Bu başarı hikayesi, diğer çiftçilere cennet hurması yetiştiriciliğinin potansiyelini gösteriyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN