110 ile 150 bin TL arasında maaş alan vekillerin dil kursu ücretinin yarısı Meclis’ten

110 ile 150 bin TL arasında maaş alan vekillerin dil kursu ücretinin yarısı Meclis’ten

TBMM İnsan Kaynakları Başkanlığı’nın, 110 bin TL ile 150 bin TL arasında maaş alan milletvekillerinin yabancı dil kursu ödemelerine ilişkin 25 Ocak’ta duyuru yayımladı. TBMM Yönetimi milletvekillerinin dil kursu ödemelerinin yarısının karşılanacağını açıkladı.

Asgari ücretlilerden emeklilere, ataması yapılmayan öğretmenlerden engelli yurttaşlara kadar geçim sıkıntısı yaşayan hemen her kesimin taleplerinin reddedildiği TBMM’den, “Milletvekillerine dil kursu ayrıcalığı” çıktı. TBMM Yönetimi, milletvekillerinin dil kursu ödemelerinin yarısının karşılanacağını açıkladı.

Mustafa Bildircin'in BirGün'de yer alan haberine göre, TBMM İnsan Kaynakları Başkanlığı’nın, 110 bin TL ile 150 bin TL arasında maaş alan milletvekillerinin yabancı dil kursu ödemelerine ilişkin 25 Ocak’ta duyuru yayımladı. Duyuruda, milletvekillerinin yurt içinde yerli ve yabancı dernek, vakıf veya kuruluşlarca açılan ve yeterlilikleri Milli Eğitim Bakanlığı’nca kabul edilen kurslar ile üniversitelerin açmış olduğu dil kurslarına kayıt yaptırabilecekleri kaydedildi.

Meclis yönetimi, yabancı dil kurslarına katılacak milletvekillerinin aylık 2 bin 100 TL’yi geçmemek şartıyla kurs giderlerinin yüzde 50’sinin, “Gelir vergisi tevkifatı yapılmaksızın” karşılanacağını bildirdi. Milletvekillerinin yabancı dil kursu ücretlerinin yüzde 50’sinin karşılanacağı bütçe kaleminin ise “Kurslara Katılma ve Eğitim Giderleri” olduğu belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN