128 milyarı gördün mü?

128 milyarı gördün mü?

MB rezervlerinin akıbeti siyasetin 'öncelikli gündem' listesinden inmiyor. Desteksiz kapanmaya tepkilerin arttığı dönemde bir türlü yanıt bulmayan soruyu yeniden soran Millet İttifakı liderleri, sosyal medyada 128 milyar challenge'ı başlattı. Kılıçdaroğlu, İYİ Parti liderine 'Siz nerede olduğunu biliyor musunuz?' sorusunu yöneltti. Akşener de 'Takipteyiz' yanıtını verip Karamollaoğlu'nu 'Sizde yeni bilgi var mı?' diye zincire ekledi.

Salgınla mücadele günlerinde Millet İttifakı, hatalı politikalarla eritilen Merkez Bankası rezervlerinin akıbetini sosyal medyadaki dikkat çeken akımla bir kez daha hatırlattı.

Hükümetin açıklama çabaları soru işaretlerini artırırken, dönemin asıl sorumluları suskunluklarını korurken Kılıçdaroğlu Twitter’da “Bu ülkenin 128 milyar doları ve bir damadı kayboldu Meral Hanım. Nerede olduklarını biliyor musunuz?” paylaşımı yaptı. 

‘İKTİDAR İSTEDİĞİ KADAR KAÇSIN YILMADAN KOVALAMAYA DEVAM’ 

Akşener de “Biz de milletimizin hazinesine uzanan elleri takipteyiz Kemal Bey. İktidar istediği kadar kaçsın yılmadan kovalamaya devam. Sizde yeni bir bilgi var mı?” sorusuyla zinciri SP liderine uzattı.

Karamollaoğlu’nun “Meral Hanım milletimiz yakında bu keyfiliğe ders verecek” karşılığıyla challenge’a dahil ettiği DP lideri Uysal ise “Kravatlı soygunun parçası, bu hiçleştirilen 128 milyar dolar. Sormaya devam” ifadesini kullandı.

28-milyar-manset.jpg

Muhalefet, Merkez Bankası’nın ‘eritilen’ rezervlerinin izini sürmeye devam ediyor. 128 milyar doları ve istifasının ardından sessizliğe bürünen Berat Albayrak’ı işaret eden Millet İttifakı paydaşları, bu kez soruları birbirlerine iletti. Kılıçdaroğlu’nun sosyal medyada başlattığı akıma diğer liderler de katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarlık rezervinin akıbetini öğrenebilmek için sosyal medyada ‘challenge’ başlattı. Kılıçdaroğlu “Siz nerede olduklarını biliyor musunuz?” diyerek İYİ Parti lideri Meral Akşener’i etiketledi.  

Akşener ise Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu’na “Sizde yeni bir bilgi var mı?” diyerek yeni akıma davet etti. Karamollaoğlu’nun cevabı ise “Milletimiz güzel bir ders verecek” oldu. Son mesajı Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal paylaştı. Uysal “İlk bulan arasın. İrtibatta kalalım” dedi. 

Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarlık rezervinin hatalı ekonomi politikaları sonucu eritilmesi ve rezervlerin eksiye düşmesi sonrası muhalefet partileri hep bir ağızdan “128 milyar dolar nerede?” diye sormuştu.  

CHP birçok ilde “128 milyar dolar nerede?” yazılı pankartlar asmış ancak söz konusu afişler toplatılmıştı. ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı. Tartışma devam ederken Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu’nun açıklamaları kamuoyunu tatmin etmemişti. İktidar kanadından yapılmak istenen her açıklama, rezervlerin akıbetine ilişkin yeni sorulara neden olmuştu. Kılıçdaroğlu bu kez 128 milyar doların akıbetini sormak için farklı bir yöntem seçti. Sosyal medyada “challenge” olarak bilinen ve bir başka kişiyi etiketleyerek yayılmasını sağlayan akımı “128 milyar dolar nerede?” sorusu için uyarladı.  

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından “Bu ülkenin 128 milyar doları ve bir de damadı kayboldu Meral Hanım. Soruyoruz, farklı farklı yanıtlar alıyoruz; siz nerede olduklarını biliyor musunuz? 128 milyar dolar nerede?” yazarak Akşener’i etiketledi.  

Akşener de şu mesajı paylaşarak Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu etiketledi: “Biz de milletimizin hazinesine uzanan elleri takipteyiz Kemal Bey. İktidar istediği kadar kaçsın, istediği kadar saklansın yılmadan kovalamaya devam. Sizde yeni bir bilgi var mı?” 

Karamollaoğlu’ndan da cevap geldi. “Meral Hanım, insanımız her şeyin farkında. İnanıyorum ki milletimiz, pek yakın bir zamanda bu keyfiliğe, hukuksuzluğa, israfa, yıllardır alın teriyle biriktirileni çarçur edenlere dur diyecek ve güzel bir ders verecektir” diyen Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’a ‘Öyle değil mi?’ diye sordu.  

Uysal da Karamollaoğlu’na cevap vererek şu ifadeleri paylaştı: “Elbette bu tekerlek kalmaz bu tümsekte Temel Bey. Anadolu’nun Moğol İstilası’ndan bu yana görmediği bir kravatlı soygunun parçası bu hiçleştirilen 128 milyar dolar. Sormaya devam. İlk bulan arasın sayın genel başkanlarım. İrtibatta kalalım.”  

‘SOSYAL MEDYADA 128 SAVAŞLARI’ 

CHP, 128 saniye süren ve vatandaşın geçim derdini anlattığı görüntülere yer veren videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. Videonun başlangıcında “AK KAPANMA” ve sonunda ise “AK TIKANMA” ifadeleri yer aldı.  

CHP videoyu “Vatandaşa destek olmadan tam kapanma ilan etmek, iktidarın tam tıkandığının ispatıdır. Tıkandınız; yardım çığlıklarını duyamıyorsunuz. Tıkandınız; gerçekleri göremiyorsunuz. İşte size gerçekler. Duyacaksınız. Göreceksiniz. Hem de 128 saniyede…” notuyla paylaştı. 

 AK Parti’nin Twitter hesabından yapılan bulanık fotoğraflı “Yarın saat 14.00’te” paylaşımının altından ise CHP’yi eleştiren animasyon filmi çıktı. “Yalan üretim merkezi” notuyla yapılan paylaşımda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Sözcüsü Faik Öztrak karikatürize edildi. Filmde “128 milyar dolar nerede?” sorusu da yer aldı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN