15 Temmuz paylaşımı yapan İYİ Partili Aybars Aksoy için karar verildi! Kovuşturmaya yer yok

15 Temmuz paylaşımı yapan İYİ Partili Aybars Aksoy için karar verildi! Kovuşturmaya yer yok

İYİ Parti İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi Aybars Aksoy'un hakkında 2021'de 15 Temmuz ile ilgili yapmış olduğu bir paylaşımla ilgili soruşturma açılmıştı. Aksoy, yapmış olduğu yazılı açıklamayla soruşturmada kovuşturmaya yer olmadığına karar verdiğini duyurdu.

İYİ Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Aybars Aksoy hakkında 15 Temmuz 2021'de yaptığı sosyal medya paylaşımı sebebi ile 'Suç işlemeye tahrik suçu' ve 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçu' iddiaları ile şikayetlerde bulunulmuştu.

Şikayetler ardından 30 Eylül 2021'de İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade veren İYİ Partili Aksoy, bir yıldır devam eden soruşturma zaman diliminin tamamlandığını ve kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiğini duyurdu.

"GÜVENLİK TEHLİKESİ OLUŞTURMUYOR"

Aksoy, yazılı bir açıklamada bulunarak şikayet sebebi olan, "15 Temmuz destan değildir, bu milleti ayrıştıran zihniyetin temsilcilerinin arasındaki çıkar çatışmasıdır. Siyasal İslamcıların arasındaki kavgada yani hiç uğruna hainler tarafından şehit edilen polislerimizi ve askerlerimizi rahmetle anıyorum" ifadeleriyle yapmış olduğu paylaşımını da hatırlattı.

İYİ Partili Aksoy'un açıklaması şu şekilde:

"Söz konusu paylaşımda; TCK 214. maddesi uyarınca, işlediğim iddia edilen suçun dayanağı paylaşımın ifade hürriyeti kapsamında kaldığı, TCK 216. maddesi uyarınca işlediğim iddia edilen suçun dayanağı paylaşım nedeniyle herhangi bir kamu güvenlik tehlikesi oluşmadığı ve bu nedenle suçun unsurları itibariyle oluşmadığı değerlendirilmiş ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiştir.

"ADALETE OLAN İNANCIM DEVAM ETMEKTEDİR"

Sivil ve siyasi sorumlulukları olan demokrat bir birey olarak, anayasamızın vermiş olduğu ifade özgürlüğü hakkımı kullanarak, herhangi bir hakaret olmaksızın, eleştiri çerçevesindeki ifadem nedeniyle, hakkımda açılmış ve bir yıldır devam etmekte olan soruşturma sonuçlanmıştır. Zamanın ruhuna göre tutum alanlardan olmadığım için, bu ülkenin kurucusuna ve kuruluş ayarlarına saygılı yargı mensuplarının varlığından hiç şüphe duymadığım için adalete olan inancım dün olduğu gibi bugün de devam etmektedir. ‘Devletin dini adalettir’ şiarıyla tüm zorluklara rağmen görevini halen layıkıyla ifa eden adalet mensuplarına teşekkürü bir borç bilirim. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir vatandaşı olarak, Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek vazifesiyle, iyiliği çoğaltmaya ve doğruları söylemeye yılmadan, yorulmadan devam edeceğim. Bu süreçte desteğini eksik etmeyen tüm yol arkadaşlarıma da teşekkür ederim."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN