15 Temmuz şiirleri ve 15 Temmuz şehitlerimizin fotoğrafları

15 Temmuz şiirleri ve 15 Temmuz şehitlerimizin fotoğrafları

15 Temmuz şehitlerimizin fotoğrafları yıl dönümünde araştırılıyor. 15 Temmuz sözleri de merak edilen konulardan biri. İşte 15 Temmuz şehitlerimizin fotoğrafları, 15 Temmuz'u anlatan resimler ve 15 Temmuz anısına yazılan sözler...

15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 3 yıl geçti. Demokrasi ve Milli Birlik Günü ilan edilen 15 Temmuz'un yıl dönümünde şehitlerimizin fotoğrafları ise vatandaşlar tarafından araştırılıyor. 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde anma törenleri düzenleniyor.

İşte 15 Temmuz şehitlerimizin fotoğrafları! 15 Temmuz görselleri... Merak edilen detaylar haberimizde...

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİN FOTOĞRAFLARI

19-07/15/15-temmuz-sehitleri-belgesel-filmi1-muvn_cover.jpg

ÖMER HALİSDEMİR

Şehadet emrini kahramanca gözünü kırpmadan yerine getirdi, darbeci hainlerin kurşunlarıyla şehit düştü. Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir, evli ve iki çocuk babasıydı. Özel Kuvvetler askeri Ömer Halisdemir, yurt içi ve yurt dışında birçok görevde yer aldı. 15 Temmuz gecesi Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı paşanın, darbeci generali “vur” emrini yerine getirerek darbe girişiminin engellenmesinde büyük rol oynadı.

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir, Özel Kuvvetler Komutanlığı’na yanındaki korumalarıyla birlikte girerken darbeci generali vurarak öldürdü. Darbeci hainler tarafından 30 kurşunla şehit edildi. Kahraman asker Ömer Halisdemir’in cenazesi Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu kasabasında son yolculuğuna uğurlandı.

19-07/15/mer-halisdemir-1563199106.jpg

EROL OLÇOK

Dava insanı, dava yolunda şehit düştü.  5 Mart 1962 yılında Çorum’un Mecideyekavak Köyü’nde doğan Erol Olçok, evli ve üç çocuk babasıydı. 54 yaşındaki reklamcı Erol Olçok, Türkiye’de en önemli siyasi iletişim kampanyalarının duayeniydi. 14 yıllık AK Parti iktidarının, başarıdan başarıya koşan tüm seçim kampanyalarında onun damgası vardı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilişkisini hiçbir zaman profesyonel bir ilişki olarak tanımlamadı.

Her zaman dava, yol ve kader arkadaşlığı olarak gördü. İlk oğluna  Abdullah Tayyip adını verdi. Oğluyla birlikte şehadet şerbetini içti. 15 Temmuz gecesi oğlu Abdullah Tayyip ile gittiği Boğaziçi Köprüsü'nde hain darbeciler tarafından şehit edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze töreninde, "Erol benim bir yol arkadaşımdı Abdullah pırlanta bir yavrumuzdu. Mekanı cennet olsun inşallah." diyerek gözyaşlarını tutamadı. Şehit Erol Olçok, Altunizade İlahiyat Fakültesi Camii’ndeki cenaze namazı sonrası Karacaahmet Mezarlığı’nda evladı Abdullah Tayyip ile yan yana defnedildi.

19-07/15/erol-olcok.jpg

İLHAN VARANK

45 yaşındaki Prof. Dr. İlhan Varank, Milli Eğitim Bakanlığı Bursu kazanarak ABD Ohio State Üniversitesinde bilgisayarlı öğretim teknolojileri alanında master yaptı, daha sonra aynı alanda doktorasını tamamladı.  Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölüm başkanlığı görevini yürütüyordu. Evli ve iki çocuğu vardı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank’ın da ağabeyi olan İlhan Varank, darbe girişimini duyar duymaz sokağa çıktı, direnen vatandaşlarla birlikte darbecilere karşı mücadele etti. Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir binası önünde darbecilerin açtığı ateş sonucu şehit düştü. Şehit İlhan Varank, Fatih Camii’ndeki cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

19-07/15/ilhan-varank.jpg

15 TEMMUZ MESAJLARI

*Herkes gönlünü ferah tutsun, bir kurtuIuş savaşı daha kazandı bu millet 15 Temmuz'da

*Bu vatan toprağın kara bağrında, sıra dağlar gibi duranlarındır. Bir tarih boyunca, onun uğrunda, kendini tarihe verenlerindir.

*Bu vatana ihanet edenler, kesinlikle bir gün şamarını yer.

249 Şehit daha 249 çift göz daha kapandı hayata. 249 ananın daha hıçkırıkları karıştı toprağa. 249 baba daha ağladı evladına.

*Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Tüm şehitlerimizin Ruhu şad olsun.

*Allah’a şükür ki darbelerin susturduğu ezanlardan, ezanların susturduğu darbeyi görebildik.

*VATAN için yaşayıp öldünüz; siz toprağa değil, kalplere gömüldünüz. 15 Temmuz Şehitlerini yad ediyoruz.

*Ayakta ölmek diz üstü yaşamaktan onurludur. Ne mutlu VATAN uğruna can verene!

*Allah yolunda öldürülenlere “ölüler” demeyiniz. Bilakis onlar diridirler. (Bakara Suresi)

*Bir memleketin saha bakımdan büyüklüğü onun gerçek büyüklüğünü ifade etmez ve bir milleti millet yapan arazisi değildir.

*Vatanımız için şehit olmuş 249 ve gazilerimize Milletçe ağlıyoruz. Şehitler Ölmez vatan bölünmez

*Vatan için katlanılan ölüm kadar, tatlı ve şerefli bir ölüm var mıdır? 15 Temmuz şehitlerimiz ve tüm şehitlerimizi yad ediyoruz

*Şehidim ruhun göklerde nöbette, kanın al bayrakla en yükseklerde.

*Ne yaparsınız, vatan aşkı ruhumuzda var.

*15 Temmuz'da evinde rahat oturmaktansa Ülkesi için ölmeyi tercih eden bir millettir Türkiye

15 Temmuz mücadelemizin zirvesi, şanlı milletin zaferidir!

*Türk milletinin, milli iradenin duruşu bütün oyunları bozdu. Vatan bizim vatanımız hainlere karşı durmalıyız.

*Allah bize bir daha 15 Temmuz gibi bir ihanet yaşatmasın. Ama hainler de şunu unutmasın… Millet bu alçaklara her zaman gerekli dersi verecektir.

*Bir çivi bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir insanı, bir insan da bir ülkeyi kurtarır.

*VATAN için yaşayıp öldünüz; siz toprağa değil, kalplere gömüldünüz. 15 Temmuz Şehitlerini yad ediyoruz.

*Ayakta ölmek diz üstü yaşamaktan onurludur. Ne mutlu VATAN uğruna can verene!

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN