1968 kışı geliyor! Kazma küreği hazırlayın! Bitlis, Tunceli, Bingöl, Hakkari'den girip...

1968 kışı geliyor! Kazma küreği hazırlayın! Bitlis, Tunceli, Bingöl, Hakkari'den girip...

Temmuz ayında başlayan sıcak hava dalgası tüm yurdu etkisi altına almayı sürdürüyor. Hava sıcaklıkları 40 derecenin üzerine çıkarken, birçok kentten sıcaklık rekorları da gelmeye devam ediyor. Vatandaş ise, 'Sıcaklar ne zaman düşecek? Bu yıl kış nasıl geçecek?' sorularına yanıt ararken, uzman isimden kış ayıyla ilgili ilk uyarı geldi. İşte, bu kış kar yağışına doyacak illerimiz...

Ağustos ayının ilk haftasından itibaren tüm yurdu etkisi altına alan El Nino ve Eyyam-ı Bahur sıcak hava dalgaları hala ülkeyi terk etmezken, bazı bölgelerde termometreler 40-45 dereceleri gördü.

Artan sıcaklıklardan bunalan vatandaşlar sıcaklıkların ne zaman düşeceğini merak ederken, kış mevsiminin nasıl geçeceği de belli oldu. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda bu kış en çok kar yağışı alacak illeri açıkladı.

1968 KIŞI GERİ GELİYOR

Geçtiğimiz günlerde El-Nino'nun etkisini sonbahar ve kış ayında da göstereceğini ifade eden Kerem Ökten, bol yağışlara hazır olun demişti. Ökten, bugün yaptığı paylaşımla adeta bu sözlerini destekleyerek kar yağışı rekorlarının kırılacağını duyurdu.

haber-12-ic.jpg

KAR YAĞIŞINDA REKOR KIRILACAK

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Doğu Anadolu bölgesini uyardı. 1968 kışında kırılan kar yağış rekorunun tekrarlanacağını belirten Ökten, bölgenin kara doyacağını aktardı. İşte, Kerem Ökten'in o paylaşımı:

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN