2020 E okul giriş ile takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır?

2020 E okul giriş ile takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır?

E okul giriş ile takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır? milyonlarca öğrenci ve veli tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Sistem değişti nelere dikkat edilmeli? Takdir teşekkür hesaplama 2019 - 2020 aramaları trend oldu. Öğrenciler aldıkları notlar üzerinden takdir teşekkür hesaplama yapmak için internetten araştırma yapıyor. Peki E okul giriş ile takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır? İşte tüm detaylar... 

E okul giriş ile takdir teşekkür hesaplama yapmak isteyen öğrenci ve veliler E okul giriş yaparak notları üzerinden takdir teşekkür hesaplama yapıyor. E okul üzerinden takdir teşekkür hesaplama yaparken dikkat edilmesi gereken konuların başında ise devamsızlık geliyor. Sistem değişti takdir teşekkür hesaplama 2019 nasıl yapılacak?  Öğrenci ve veliler https://e-okul.meb.gov.tr/ adresine gerekli bilgileri girerek öğrencilerin eğitim hayatı hakkında ayrıntılı bilgi edinmek mümkün. Peki E okul giriş ile takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır?

E okul giriş ile takdir teşekkür hesaplama yapacaklar için öncelikli olarak sistemde bazı değişiklikler yapıldığını hatırlatmak gerekir. Buna göre özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen öğrenciler, not ortalamasını karşılaması halinde belge alabilirken, not ortalaması yeterli olmasına rağmen devamsızlık koşulunu karşılamayan öğrenciler belge almaya hak kazanamayacak.

19-01/09/18-1547035737.jpg

E okul üzerinden takdir teşekkür hesaplama yapacak olanlar , sınav sonuçları, sözlü notları ve karne notu sorgulamaları yaparken devamsızlıklarına da dikkat etmesi gerekiyor. E okul'da yer alan VBS sayesinde https://e-okul.meb.gov.tr/ adresine gerekli bilgileri girerek öğrencilerin eğitim hayatı hakkında ayrıntılı bilgi edinmek mümkün. Şimdi de E okul giriş ile takdir teşekkür hesaplama ve diğer detayları aktaralım...

PUAN SİSTEMİ

Yayınlanan yönetmeliğe göre; tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 ten aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden; a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi, b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi, c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.

E OKUL TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIYOR?

Yayımlanan yeni yönetmelik değişikliğinin ardından takdir teşekkür hesaplama işlemi de değişiklik gösterdi. Buna göre özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen öğrenciler, not ortalamasını karşılaması halinde belge alabilirken, not ortalaması yeterli olmasına rağmen devamsızlık koşulunu karşılamayan öğrenciler belge almaya hak kazanamayacak.

19-01/09/e-okul-giris-ile-takdir-tesekkur-hesaplama-nasil-yapilir-sistem-degisti-takdir-tesekkur-hesaplam.jpg

İşte, 1 Ekim 2019 tarihinde yayımlanan yönetmelik değişikliği bilgileri;

Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 ten aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;

a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,

b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,

c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.

10 GÜNÜN ÜZERİNDEN ÖZÜRSÜZ DEVAMSIZLIK YAPANLAR BAŞARISIZ SAYILACAK

Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.

E-OKUL NOT SORGULAMA NASIL YAPILIR?

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne başarılı bir giriş yaptıktan sonra sol menüde yer alan “Not Bilgisi” seçeneğine tıklayın. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra açılan pencerede öğrencinin not bilgilerine erişim sağlayabilirsiniz. Not bilgileri arasında öğrencinin yazılı ve sözlü sınavlardan aldığı notlar, performans/proje ödevinden aldığı notlar gibi notlar ve ortalamalar yer almaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN