2022 emekli maaş zammı ne kadar olacak? İlk kez bu kadar net ipucu verildi!

2022 emekli maaş zammı ne kadar olacak? İlk kez bu kadar net ipucu verildi!

Emekli maaşı zammı 2022 yılında milyonlarca vatandaş tarafından merakla bekleniyor. Emekli maaşına yapılacak zam oranı, 3 Ocak 2022 Pazartesi günü açıklanacak. Aralık ayı enflasyon rakamlarına göre belirlenecek emekli maaşı zammının, son yılların en yüksek seviyesinde olması bekleniyor. Zira, 2022 asgari ücrette yüzde 50.5 oranında artış yapılmıştı. İşte, emekli maaşı zammı son durum...

2022 emekli maaşı zammı için gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na çevrildi. 2022 asgari ücretin belirlenmesinin ardından, yeni yılda memur ve emekli maaşına yapılacak zam oranı açıklanacak. Maaşlara yapılacak zam oranları, enflasyon verilerine göre açıklanması dolayısıyla 2021 yılı sona erdikten sonra rakamlar netleşecek.

2022 EMEKLİ MAAŞI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milyonlarca memur ve emeklinin yeni yılda alacağı maaş zammı, 3 Ocak 2021 Pazartesi günü belli olacak. Zira, aynı gün aralık ayı enflasyonu belli olacak. Memur ve emeklisine verilecek maaş ve ek zam bu orana göre netleşecek.

Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak 2022 tarihinde alacak.

2022 EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

2021 yılının ikinci altı aylık döneminde gerçekleşen enflasyon, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı olacak. Yine bu 6 aylık enflasyonun yüzde 3'ü aşan kısmı da memur ve emeklisinin enflasyon farkını ortaya koyacak. Memurlara yapılacak ek zam görüşmeleri de bu oran netleştikten sonra gerçekleştirilecek.

Toplu sözleşme gereği memur ve memur emeklilerinin ocak maaş aylığına yüzde 5 zam yapılacak. Buna ek olarak tahmini enflasyon artışıyla beraber aile yardımı hariç en düşük memur maaşının 5 bin TL'yi geçmesi bekleniyor.

Memurların üç ayda bir ödenen toplu sözleşme ikramiyesi de artacak. Gelecek yılın ilk yarısında 400 TL, ikinci yarısında 428 TL olacak. Ayrıca ek zam da yapılacak.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ek zammın 15 Ocak 2022 tarihine yetişeceğini söylemişti. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon verileri yeni yılda memur ve memur emeklilerinin enflasyon farkıyla birlikte yüzde 16-17 civarında zam alacağına işaret ediyor.

2022 EMEKLİ MAAŞ ZAMMI BELLİ OLDU MU?

Fiyat İstikrarı Komitesi dün Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığındaki ilk toplantısını yaptı. Toplantıda, enflasyona ilişkin gelişmeler ve bu konudaki muhtemel riskler masaya yatırıldı.

"Kamu görevlileriyle çok güzel bir anlaşma yapılmış sıra emeklilerde. Onların da hakkını vermek lazım, Hazine, sabit gelirliler konusunda sıkıntı çıkarmayacak" sözlerini kullanan Bakan Nebati, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "Fiyat İstikrarı Komitesi toplantımızın ilkini gerçekleştirdik, enflasyon ile ilgili gelişmeleri ve bu konudaki risklere ilişkin atılacak adımları konuştuk" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN