3 çocuğu olana 3000 euro! Almanya bizi kıskanıyor

3 çocuğu olana 3000 euro! Almanya bizi kıskanıyor

Almanya'da yaşayan Türkler dikkat! Bu haberi duyunca sevinçten havalara uçacaksınız. Artan enflasyon karşısında vatandaşlarını korumak isteyen Almanya hükümeti, yardıma muhtaç olan kişilere verilen ücretleri arttırdı. Almanya'dan görülmemiş kampanya! Üç çocuklu, işsiz bir ailenin aldığı aylık yardım 3 bin Euro’ya çıktı. Kimse bunu beklemiyordu. İşsiz Türk ailelere 3 bin euro maaş ödenecek. İşte detaylar haberimizde...

Tüm dünyada artan enflasyon ve ekonomik kriz ülkeleri derinden sarsmaya devam ediyor. Bu süreçte yeni adımlar atan Almanya'dan son dakika duyurusu geldi. Berlin'den yapılan duyuruya göre, yardıma muhtaç olan kişilere ödenene ücretler arttırıldı. Üç çocuklu, işsiz bir ailenin aldığı aylık yardım 3 bin Euro’ya çıktı. Almanya'dan görülmemiş kampanya! İşsiz Türk ailelere 3 bin euro maaş ödenecek. Hemen sizde başvurun ve bu fırsattan yararlanın.

gfgfgf-2023-08-08t092412-245.jpg

ALMANYA'DA YAŞAYANLAR DİKKAT! VERİLEN MAAŞLAR ZAMLANDI

Almanya hükümeti tarafından ödenen ve 'Halk parası' olarak anılan sosyal yardım miktarları arttırıldı. 1 Temmuz'dan itibaren her bir ebeveyn başına 451 Euro, 14-17 yaş arasındaki çocuk için 420 Euro, 6-13 yaş arası çocuk için 348 Euro, 0-5 yaş arasındaki çocuk için 318 Euro ödeniyor. Ailenin kirasını, ısınma ve diğer yan giderlerini yine devlet ödüyor.

Gelen zamla birlikte üç çocuklu bir aileye ödenen para ek yardımlarla birlikte 3 bin 10 Euro'ya ulaşıyor. Ayrıca radyo-tv vergisi, eğitim masrafları da bu miktara eklenebiliyor. Yalnız yaşayan bir kişi için de 502 Euro temel aylık var. Yine kira, eğitim, vergi gibi ek ödemelerle birlikte tek kişinin aylık aldığı miktar da 2 bin Euro'yu bulabiliyor.

ghghgh-2023-08-08t092549-176.jpg

İŞSİZ TÜRK AİLELERİNE 3 BİN EURO ÖDENECEK

Ayrıca bu sosyal yardımlardan sadece Alman vatandaşları değil, Almanya'da yasal yollarla yaşayıp sosyal yardıma muhtaç olan herkes ‘halk parası'ndan faydalanabiliyor. Türkler, iltica hakkını elde edenler ya da oturma iznine sahip olanlar da yararlanıyor. 83 milyonluk Almanya'da 5.5 milyon kişi bu yardımları alıyor ve bunların 200 bin 122'si Türk. Yardım alanların listesinde Türkler 3'üncü sırada. İlk sırayı 707 bin ile Ukraynalılar, ikinci sırayı 498 bin ile Suriyeliler alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN