46 günlük kar yağışı haritası geldi! Türkiye'nin tamamı bembeyaz olacak... Haritadaki Eflatun ve pembe noktalara dikkat

46 günlük kar yağışı haritası geldi! Türkiye'nin tamamı bembeyaz olacak... Haritadaki Eflatun ve pembe noktalara dikkat

Son dakika haberi... Kasım ayında kendini gösteren soğuk hava dalgası tüm yurdu etkisi altına almış durumda. Geceleri sıcaklıklar 4-5 derece birden düşerken gözler kar yağışlarına çevrildi. Vatandaşlar 'Kar yağışları ne zaman gelecek? İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorularını araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. O tarihte Türkiye bembeyaz olacak. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten 46 günlük kar yağışı haritasını paylaştı. Göz gözü görmeyecek!

Meteorolojik kaynaklardan İstanbul için peş peşe uyarılar gelirken gelen son dakika haberi tüm Türkiye'yi alarma geçirdi. Bugün İstanbul başta olmak üzere birçok kentte sağanak yağışlar beklenirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. İstanbul için kar yağışı uyarısı! Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten tarih vererek uyardı. 46 günlük kar yağışı haritası geldi. Haritadaki Eflatun ve pembe noktalara dikkat! Türkiye beyaz örtüyle kaplanacak. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SON DAKİKA OLARAK UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun batı kesimleri çok bulutlu, Marmara, Ege kıyıları, Manisa, Antalya, Eskişehir, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Marmara (Edirne ve Bilecik hariç), Çanakkale, Balıkesir'in batı ilçeleri, İzmir'in kuzeyi, Zonguldak, Düzce ve Muğla'nın kıyı kesimlerinde kuvvetli, İzmir, Balıkesir, Manisa ile batı kesimleri başta olmak üzere Aydın’da yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞLAR GELİYOR

Yağışların, Marmara( Edirne ve Bilecik hariç), Çanakkale, Balıkesir’in batı ilçeleri ile İzmir’in kuzeyi, Muğla'nın kıyı kesimleri, Zonguldak ve Düzce çevrelerinde kuvvetli, İzmir, Balıkesir, Manisa ile batı kesimleri başta olmak üzere Aydın’da yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

46-gunluk-kar-yagisi-haritasi-geldi-turkiyenin-tamami-bembeyaz-olacak-haritadaki-eflatun-ve-pembe-noktalara-dikkat.jpg

Şiddetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması yönünde uyarıda bulunuldu.

12 İL İÇİN SARO KODLU UYARI YAPILDI

Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Manisa, Aydın için turuncu kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısı; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Bilecik illerine sarı kodlu uyarısı yapıldı.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYNIZ

KEREM ÖKTEN HARİTA PAYLAŞIP TARİH VERDİ: TÜRKİYE'NİN TAMAMI BEMBEYAZ OLACAK!

Daha önce İstanbul'a ne zaman kar yağacağını doğru tahmin eden ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten'den flaş bir uyarı yapıldı. 'İstanbul'a ne zaman kar yağacak?' sorusuna yanıt veren Kerem Ökten, harita paylaşıp tarih verdi. Kerem Ökten paylaştığı harita üzerinden, "46 günlük beklenen toplam kar. Türkiye'nin neredeyse tamamına bu 46 gün içerisinde kar düşebilir. Gri az, mavi orta, pembe yoğun, Eflatun çok yoğun..." uyarısında bulundu.

b6565.pngKerem Ökten'nn paylaştığı harita

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU

11 KASIM 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h1.png

12 KASIM 2023 PAZAR GÜNÜ

h2.png

13 KASIM 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

h3.png

14 KASIM 2023 SALI GÜNÜ

h4.png

15 KASIM 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN