46 ilde FETÖ operasyonu: 223 gözaltı

46 ilde FETÖ operasyonu: 223 gözaltı

FETÖ’ye yönelik son 20 günde Türkiye genelinde düzenlenen geniş çaplı operasyonlarda 46 ilde 223 şüpheli yakalandı. Örgütün mahrem yapılanmalarında yer aldıkları, ByLock kullandıkları, ankesörlü hatlarla irtibat kurdukları ve finansal destek sağladıkları belirlenen şüphelilerden 87’si tutuklanırken, 50 kişi adli kontrolle serbest bırakıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında emniyet güçleri son 20 gün içinde çok sayıda ilde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdi. Aralarında büyükşehirlerin de bulunduğu 46 ilde yapılan çalışmalarda yüzlerce şüpheli gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın aktardığına göre; Şüphelilerin bazıları örgütün mahrem yapılanmalarında faaliyette bulunurken, bazıları ByLock kullanıcısı veya ankesörlü telefon aracılığıyla örgütle iletişimdeydi. Bir kısmının ise örgüte bağlı esnaflar üzerinden maddi destek sağladığı tespit edildi.

87 KİŞİ TUTUKLANDI

Gözaltına alınan şüphelilerden 87’si tutuklandı. 50 kişi hakkında adli kontrol kararı verilirken, diğer şüphelilerle ilgili işlemler sürüyor.

Operasyonlarda, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve firari olan bazı şahısların da yakalandığı bildirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlara ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Milli iradeye karşı kurulan tuzaklar bir bir bozuluyor. Devletimizin bütünlüğüne, milletimizin huzuruna kastedenlerle mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Emeği geçen tüm emniyet mensuplarımızı tebrik ediyorum.”

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN