4A, 4B, 4C emeklileri dikkat! Maaşlar o tarihte yatırılacak: Tahsis numarasına göre hemen sorgulayın!

4A, 4B, 4C emeklileri dikkat! Maaşlar o tarihte yatırılacak: Tahsis numarasına göre hemen sorgulayın!

EYT, SSK ve Bağ-Kur'lular Nisan ayında zamlı maaşlarını almaya başladı. EYT yasasıyla çok sayıda vatandaş yaş şartına takılmadan emekli olmuştu. Bayram ikramiyeleri için de tarih verildi. 4A,4B ve 4C emeklileri belirtilen tarihlerde maaş ve ikramiyelerini alacak.

Emekli maaşının zamlı oranı açıklandıktan sonra maaş ödemeleri merak konusu oldu. EYT'liler SSK'lılar ve Bağ-Kur'lular'in ödemeleri yapılmaya başlandı. Tahsis numarasına göre maaş ödemeleri yatmaya başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı emeklilerin maaş ödemeleri için tarihi verdi.

asgari.jpg

EMEKLİ MAAŞI ÖDEME TARİHLERİ NETLEŞTİ

EYT yasasıyla beraber emeklilerin sayısı milyonları geçti. Nisan ayından itibaren maaş ödemeleri zamlı olarak yapılmaya başlandı. En düşük emekli maaşı 7.500 lira olurken, bayram ikramiyesi de 2 bin lira olarak güncellendi.

ept.jpg

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANMIŞTI

Emekli maaşları Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Gözler ise emekli maaşlarının ne zaman yatacağına döndü. SSK kapsamında emekli olanlar maaşlarını ve bayram ikramiyelerini şu tarihlere göre alacak;

Ödeme tarihi 17, 18, 19, 20 olanlar 14 Nisan'da, 21, 22, 23 olanların 15 Nisan'da 24, 25, 26 olanların 16 Nisan'da yapılacak.

Bağ-Kur'lular ise günü 25- 26 olanlar 17 Nisan, 27 ve 28 olanlar 18 Nisan ödeme alacak. Emekli sandığı kapsamında maaş alanların ise aylıkları ve bayram ikramiyeleri 19 Nisan 2023 tarihinde ödenecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN