5 Yıl Boyunca Bir Odada Yaşadı! Trilyonlarla İşlem Yapıyordu! Zeki Sanılan 5 Yaşındaki Çocuk Meğer...

5 Yıl Boyunca Bir Odada Yaşadı! Trilyonlarla İşlem Yapıyordu! Zeki Sanılan 5 Yaşındaki Çocuk Meğer...

Hayatının ilk 5 yılını hiç dışarı çıkmadan geçiren 7 yaşındaki Umeyr Asaf, günde 15 dakika uyku uyuyor ve yemek yemiyor. Babası ve abisi ile ilişki kurmayan Umeyr Asaf'ın tek dünyası annesi ve ablası oldu. 5 yaşında okuma yazma bilen küçük çocuk trilyonlara kadar işlem yapabildiği için zeki zannediliyordu. Ama gerçek 5 yaşında anaokuluna başlayınca ortaya çıktı...

Doğduğun günden başlayarak 5 yıl boyunca evinde bir odanın içinden çıkmayan 7 yaşındaki Umeyr Asaf, daha okula başlamadan okuma yazmayı biliyordu ve trilyonlara kadar tüm işlemleri yapabiliyordu. Babası ve abisi ile ilişki kurmayan Umeyr Asaf'ın tüm dünyası annesi ve ablasından ibaretti. Günde 15 dakika uyuyan küçük Umeyr Asaf'ın çok zeki olduğu için böyle davrandığını düşünen annesi Elif Bekar, gerçeği çocuğu anaokuluna başlayınca öğrendi. 5 yaşında anaokuluna başlayan küçük Umeyr Asaf farklı davranışları ile öğretmenlerin ilgisini çekti. Okulun rehber öğretmeni ise Umeyr Asaf 'ın annesi Elif Bekar'a faklı bir çocuğa sahip olduklarını söyleyerek yardım almaları gerektiğini söyledi. İşte küçük Umeyr Asaf'ın gerçekte neler yaşadığına dair ibretlik hikayesinin detayları...

GECE 15 DAKİKA UYUYOR YEMEK YEMİYOR SÜREKLİ SAYILARLA İŞLEM YAPIYOR

Elif Bekar'ın kızından sonra dünyaya gelen oğlu Umeyr Asaf büyüdükçe diğer çocuklardan farklı davranışlar sergilemeye başladı. Küçük çocuğu odasından çıkaramayan Elif Bakar en büyük sıkıntının yemek yememesi ve günde 15 dakika uyuması olduğunu belirttiği Umeyr Asaf'ın büyüdükçe babası ve abisine de tepki vermediğini fark ettiğini söyledi. Elif Bekar oğlunun okuma yazmayı öğrendiğini ve önce on binlerle işlem yapmaya başladığını sonra da milyarlarla işlem yapınca zeki bir çocuğa sahip olduklarını düşündüğünü belirtti. Fakat oğlunun davranışlarının düzeleceğine inanan Elif Bekar yıllar geçtikçe Umeyr Asaf'ın davranışlarının daha da farklılaştığını kimseye gidemediğini ve kimseyi de evine çağıramadığını söyledi.

KÜÇÜK ÇOCUK 5 YIL BİR ODADAN ÇIKMADI

5 yıl boyunca odasından çıkmayan küçük Umeyr Asaf'ın davranışları ailesi tarafından çok zeki olarak yorumlandı. Yaşı ilerledikçe kokulara karşı çok hassas olmaya başlayan Umeyr Asaf babası ile hiç ilişki kurmadı. Elif Bekar çocuğu belki düzelir diye 5 yaşında oğlunu anaokuluna yazdırdı. Anaokulu öğretmeni de küçük Umeyr Asaf'ı okulun rehberlik servisine yönlendirdi. Rehber öğretmen Elif Bekar'a 'çok özel bir çocuğa sahipsiniz o nedenle uzmanlardan yardım almalısınız' dedi.

asperger-sendromu-tani-001.jpg

DOKTOR KÜÇÜK ÇOCUK İÇİN ASPERGER SENDROM DEDİ

ReHber öğretmenin yönlendirmesi ile doktora giden Umeyr Asaf'a ‘Asperger sendromu’ teşhisi kondu. Anne Elif Bekar Kocaeli'nde bulunan Atlantis Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde oğlu Umeyr Asaf'ın tedavisine başladı. İki yıl süren yoğun tedaviden sonra küçük Umeyr Asaf normal çocuklarla okula gidebilecek düzeye geldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN