55 milyon TL harcanan 'vizyon proje' çürümeye terk edildi! 6 yıldır bir tek çivi dahi çakılmadı

55 milyon TL harcanan 'vizyon proje' çürümeye terk edildi! 6 yıldır bir tek çivi dahi çakılmadı

2017 yılında inşaatı duran kültür merkezi yaklaşık 6 yıldır atıl halde duruyordu. Şu ana kadar 55 milyon TL harcanan kültür merkezi için, yerel seçimlere aylar kala harekete geçildi. Çürümeye terk edilen projedeki çalışmalar 'göz boyama çalışması' olarak nitelendirildi. İşte detaylar...

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde Kayıhan Kültür Merkezi'nin yapımına 2015 yılında başlandı. Görkemli bir basın toplantısı düzenleyen dönemin AK Partili Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 'vizyon proje' olarak nitelendirdiği merkezin 2017 yılında bitirileceğini belirtti.

Artı Gerçek'ten Kadriye Sözeri'nin haberine göre, Hüseyin Gürlesin, 26 bin metrekarelik alana kurulması planlanan Kayıhan Kültür Merkezi'nde konferans salonu, fuaye ve sergi salonları, çok amaçlı salon, buz pisti, tenis kortu, basketbol ve voleybol sahaları, etüt merkezi ve kreş yer alacağını söyledi.

pamukkale-kayihan-kultur-merkezi-ne-zaman-acilacak-0.jpg

İNŞAATI 2017 YILINDA DURDU

Kayıhan Kültür Merkezi için 2015 yılının kasım ayında ihale yapıldı. Arsa payı ile birlikte firmaya 55 milyon TL ödendi. Ancak Kayıhan Kültür Merkezi'nin inşaatı 2017 yılında tamamen durdu. Belediye ile yüklenici firma davalık oldu.

2019 yerel seçimlerinde ise AK Parti, Hüseyin Gürlesin yerine Avni Örki'yi aday gösterdi. Seçimi kazanan ve inşaatı yarım kalan kültür merkezi için herhangi bir şey yapmayan Avni Örki, geçtiğimiz hafta kültür merkezinin gençlik merkezin dönüştürüleceğini söyledi.

pamukkale-kayihan-kultur-merkezi-ne-zaman-acilacak-6.jpg
Hüseyin Gürlesin / 2015

GENÇLİK MERKEZİ PROJESİ

Yapımı tamamlanamayan kültür merkezini farklı bir konseptte hizmetine sunacaklarını söyleyen Avni Örki, "Üniversitesi yerleşkesine 1.6 kilometre uzaklıkta, öğrenci yurtları ve öğrenci evlerinin en yoğun olduğu bölgede, 10 bin metrekere kapalı alanda, içerisinde konferans salonları, fuaye-sergi salonları, ofisler, minyatür, hat, ebru ve resim atölyeleri olarak kullanılacak görsel sanat atölyeleri, tiyatro, dans, sinema derslikleri olarak ritmik sanat atölyeleri, müzik eğitim derslik alanları, revir, nikah salonu, basketbol sahası gibi birçok aktivite olanağı sunacak Pamukkale Belediyesi Gençlik Merkezi'nin startı verildi" dedi

pamukkale-kayihan-kultur-merkezi-ne-zaman-acilacak-4.jpg

CHP VE İYİ PARTİ'DEN TEPKİ

Avni Örki'nin açıklamasına CHP ve İYİ Parti'den tepki geldi. CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, "Bu kadar büyük bir arazi, 26 bin metre alan üzerine kurulan ve zamanın AKP'li belediye başkanı Hüseyin Gürlesin tarafından 'vizyon proje' diye adlandırılan Kayıhan Kültür Merkezi'nin son durumu içler acısı. Şu anki değeri ile yaklaşık 315 milyon TL harcanan ve inşaat halinde yarım bırakılan bu yere şimdiki başkan Avni Örki kaç senedir neden sahip çıkmadı? Neden bu kadar büyük bir yatırımı çürümeye terk etti?" diye konuştu.

pamukkale-kayihan-kultur-merkezi-ne-zaman-acilacak-1.jpg

İYİ Parti Pamukkale İlçe Başkanı Türkey Berberoğlu da kültür merkezinin çürümeye terk edilmesine tepki göstererek, Avni Örki'ye "Bu kadar büyük harcamaların yapıldığı bu binayı ne yapmayı planlıyorsunuz? Bu projenin tamamlanması için seçimi mi bekliyorsunuz? Kaderine terk edilen bu inşaata iki çivi çakıp, 'Kayıhan Kültür Merkezi'ni tamamlıyoruz' diyerek halkın gözünü mü boyamayı planlıyorsunuz?" diye sordu.

pamukkale-kayihan-kultur-merkezi-ne-zaman-acilacak-7.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN