'2019 ruhuyla İstanbul' mesajı

'2019 ruhuyla İstanbul' mesajı

İBB Başkanı İmamoğlu yerel seçime 7.5 ay kala ‘İstanbul’u bir kez daha savunmak için yola çıkıyorum’ diyerek adaylık mesajı verdi. CHP’de değişim tartışmalarına ilişkin ‘Bir kişiyle olmaz bu bir kadro işi’ vurgusu yaptı. 2019’u işaret edip muhalefet partilerine çağrıda bulundu: Bu partiler üstü bir mesele. Aramızdaki tartışmaları bırakıp İstanbul ittifakında bir araya gelmeliyiz.

İSTANBUL’U KAZANAN TÜRKİYE’Yİ KAZANIR

İBB Başkanı, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında 31 Mart seçimleri, CHP’de ‘değişim’ tartışmaları ve ‘adaylık’ başlıklarında kritik açıklamalar yaptı. İBB yarışında yer alacağını dolaylı mesajla ilan eden Ekrem İmamoğlu “İstanbul’u bir kez daha savunmak için yola çıkıyorum” dedi. İmamoğlu “İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır sözünü önemsiyorum. 31 Mart’ta iktidarın fütursuzluğuna birlikte dur diyeceğiz” dedi.

DEĞİŞEMEZSEK HAYAL KIRIKLIĞI KALICI OLUR

İttifak vurgusu yapan İmamoğlu “Tartışmaları bir kenara bırakalım. 2019’daki gibi partiler ötesi İstanbul ittifakını kurmak için çalışacağım. Muhalefetin de bu şuurla hareket edeceğine inanıyorum” ifadesini kullandı. CHP’ye dönük değişim mesajlarını sürdüren İBB Başkanı şunları söyledi: Dönüşüm köklü bir kadro hareketidir. Bu genel başkan dahil pek çok unsuru kapsar. Dönüşümü sağlayamazsak hayal kırıklığı kalıcı hale gelir.

1608krt01a-tum.jpg

İSTANBUL’U SAVUNMAK İÇİN YOLA ÇIKIYORUM

İBB Başkanı İmamoğlu, 31 Mart yerel seçimlerini işaret ederek “Şehrimizin yağmalanmasına, adaletsizliğe karşı İstanbul’u bir kez daha savunmak için yola çıkıyorum” dedi. 2019’u hatırlatarak muhalefette ittifak mesajı verdi: CHP’li yol arkadaşlarımla, farklı partilere gönül veren İstanbullularla, kentine sahip çıkan, oyuna sahip çıkan İstanbul gönüllüleriyle tekrar İstanbul ittifakını kurmaya geliyorum.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında dikkat çeken mesajlar verdi. Seçimden sonra ekonomik krizin derinleştiğini kaydeden İmamoğlu “Fatura her zaman olduğu gibi yine vatandaşımıza çıktı. Ama Sayın Cumhurbaşkanı hala tek haneli enflasyon masalıyla halkımızı oyalamaya devam ediyor” dedi. İmamoğlu özetle şunları söyledi:

İSTANBUL’U KAZANAN TÜRKİYE’Yİ KAZANIR

Mayıs seçimlerinden sonra iktidarın muhalefeti topyekûn tasfiye çabalarına en güçlü karşı koyuş başta İBB olmak üzere, ülkemizin metropollerinde gerçekleşecek. 31 Mart 2024 Mahalli Seçimleri’nde tüm vatandaşlarımızı demokrasimizi yeniden yeşertmek ve şehirlerine sahip çıkmak için beraber yol yürümeye davet ediyorum. ‘İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır.’ Bu sözü önemsiyorum. Şüphesiz yerel seçimlerde İstanbul’u kazanmak büyük bir siyasi başarıdır. İstanbul’u kazanan milletin ona tanıdığı bu fırsatı iyi değerlendirse bu başarı onu ulusal ve uluslararası siyasette başka noktalara taşır.

İTTİFAKINI KURMAK İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM

Ben hayatım boyunca bir koltuğa değil, bir misyona aday oldum. Bugün bu misyon Türkiye’nin yeni bir siyaset ve yeni bir yönetim anlayışına kavuşturulması misyonudur. Cesur demokrasi cesur bir toplum ve cesur liderlerle mümkün olabilir. İBB’yi korumalıyız. Seçimlerde İstanbul’u tekrar kazanmak için bir araya gelmeliyiz, aramızdaki tartışmaları bir kenara bırakıp, odaklanmalıyız. 2019 seçimlerindeki gibi partiler ötesi İstanbul ittifakını kurmak için elimden geleni yapacağım. Muhalefet partilerinin de bu şuurla hareket edeceğine, bu meselenin partiler üstü bir mesele olduğunun anlaşılacağına inanıyorum.

SEÇİM SONUÇLARIYLA YÜZLEŞME DUYARLILIĞI GÖSTERİLMEDİ

Mayıs 2023 seçimlerinde yaşadığımız hayal kırıklığı beni çok derinden üzmüştür. Bu hayal kırıklığının nedenlerinden biri de yenilginin sorumluluğunu üstlenme, gerçekle yüzleşme konusunda gerekli duyarlılığın gösterilmemesidir. 28 Mayıs gecesinden başlayarak ortaya konan tavır, partililerimizi, seçmenlerimizi anlamak ve hissetmek kaygısından maalesef uzaktır. Ne var ki benim dünyamda umutsuzluğa yer yoktur. Umudun önündeki bütün engelleri kaldırmalıyız. partimin değişimi-dönüşümü siyaset hayatımın çok önemli bir misyonudur. Yürüdüğüm ve ulaşmak istediğim menzil de bu değişim ve dönüşümdür. Artık CHP seçim kaybedemez, ikinci parti olmakla övünemez.

DEĞİŞİM BİR KADRO HAREKETİDİR

Değişim-dönüşüm aynı zamanda köklü bir kadro hareketidir. Bu kadro hareketi genel başkandan yönetime, üye yapısından parti seçimlerine kadar pek çok hususu kapsamaktadır. Yenilenme, değişim, dönüşüm tabii ki kolay değildir ama bunu hep birlikte gerçekleştirmek zorundayız. Bu dönüşümü başaramadığımız takdirde milletimizin seçim sonrası oluşan hayal kırıklığının kalıcı hâle gelmesi en önemli risktir. Bu risk önümüzdeki yerel seçimlerin kazanılmasında çok büyük bir engeldir. Şehrimizin yağmalanmasına, adaletsizlik ve çevre katliamına karşı İstanbul’u bir kez daha savunmak için yola çıkıyorum. Yoksulluğu söküp atan refah içinde bir şehir oluşturmak için yola çıkıyorum. Katılımı ve ortaklaşan aklı merkeze almak için, dünyanın tüm teknolojik yeniliklerine ve gelişimine ev sahibi olmak için yola çıkıyorum. Bu anlayışla 2019’da olduğu gibi CHP’li yol arkadaşlarımla, farklı partilere gönül veren İstanbullularla, kentine sahip çıkan, oyuna sahip çıkan İstanbul Gönüllüleriyle tekrar İstanbul ittifakını kurmaya geliyorum. İstanbulluları ve tüm yurttaşlarımı da bu yürüyüşe davet ediyorum.

‘KADERIMI İSTANBUL’LA MÜHÜRLÜ KABUL EDİYORUM’

Haliç’teki programda konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “İstanbul’un bu devasa sorunlarını çözmek aynı zamanda Türkiye’nin sorunlarının nasıl çözüleceğinin bir sınav yeridir, bir laboratu vardır. İstanbul ve Türkiye’nin kaderleri mühürlüdür. Bu nedenle ben de kaderimi İstanbul’la mühürlü kabul ediyorum” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN