Apple TV, Süper Lig yayın haklarını almaya hazırlanıyor! Kulüplere para akacak

Apple TV, Süper Lig yayın haklarını almaya hazırlanıyor! Kulüplere para akacak

Dünyanın önde gelen spor liglerinin yayın haklarını satın almak isteyen Apple TV'nin hedefinde Türkiye'den Süper Lig de var. İşte detaylar...

ABD merkezli yazılım ve donanım şirketi Apple, yeni bir hamle ile yayıncılık endüstrisinde de söz sahibi olmak istiyor. Son olarak Apple TV ile Amerikan Futbol Ligi MLS'in yayın haklarını satın alan şirket, işleri daha da büyüterek dünyanın önde gelen liglerinin yayın haklarını elinde bulundurmayı amaçlıyor. Apple'ın dünyanın en büyük ligleri arasında yer alan Süper Lig için ne zaman harekete geçeceği önümüzdeki günlerde belli olacak.

APPLE'DAN YAYINCILIK İÇİN DEV HAMLE

Ajansspor'da yer alan habere göre, Apple, geçen yıl MLS'in 10 yıllık yayın haklarını satın aldı. Firma, Apple TV üzerinden yayınlayacağı lig maçlarının hakları için 2,5 milyar dolarlık dudak uçuklatan bir ücret ödedi. Yayıncılık sektöründe de öne çıkmak isteyen Apple, bu konuda ilk büyük adımı attı.

YAYINCI FİRMA, MESSİ TRANSFERİNİN ÖNÜNÜ AÇTI

MLS'in yayın haklarını alan Apple, gelir sağlayacağı lige önemli yatırımlar da yapmaya başladı. Dünyaca ünlü futbolcu Lionel Messi'nin MLS ekiplerinden Inter Miami'ye katılmasında Apple TV de önemli bir rol oynadı.

Yıldız futbolcuyu ikna eden sözleşmede, ligin yayın haklarını satın alan Apple TV için de ayrı bir madde yer aldı. Apple yöneticileri ve MLS yetkilileri arasında yapılan bir toplantı sonrası Messi'nin sözleşmesine, Apple TV'nin lig maçlarından kâr payı verilmesine dair bir madde eklendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN