Davutoğlu: Lüks ve şatafat içinde saltanat sürenlere yazıklar olsun

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımda iktidara tepki gösterdi. "Hiç kimse hayatından memnun değil." diyen Davutoğlu, "Bu mazlum halk simit bile bulamazken lüks ve şatafat içinde saltanat sürenlere yazıklar olsun." ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımıyla iktidarı eleştirdi. Çay-simit hesabı yapan Davutoğlu, 4 kişilik bir ailenin çay ve simite bir ayda 10 bin lira harcayacağını belirterek "Sayın Erdoğan meydanlarda simit hesabı yaparak ekonomiyi anlatırdı. Bugün simit 10 TL. Yani 4 kişilik bir ailede her biri bir öğünde sadece 2 simit yese ayda 7200 TL yapıyor. Çayı da hesap ederseniz 10.000 TL. Asgari ücretli ancak çay simit ile öğün yapabilir; emekli çayı da alamaz. Bu mazlum halk simit bile bulamazken lüks ve şatafat içinde saltanat sürenlere yazıklar olsun." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle;

"Bugün itibariyle seçimden sonraki 75. gündeyiz. Bu 75 gün içerisinde büyük bir yoksullaşma oldu. Sayın Erdoğan'ın çok sevdiği bir hesap var çay-simit hesabı. Şu an simit 10 lira. 4 kişilik bir aile 1 ayda 10 bin liraya ikişer simit ve çay alabilir hale geldi.

Hiç kimse hayatından memnun değil, buğdayı AK Parti ilçe başkanlığının önüne döktüler. Buğday 5 bin liraya alıcı bulamıyor. Fındık 84 lira. Giresunlu fındık çiftçileri ağaçları kesiyor. 2015 yılında fındığa 6 dolar fiyat vermiştik. Şimdi 3 doları bile bulmuyor.

Kiracı memnun değil, kiralar aldı başını gitti. Ev sahibi memnun değil yüzde 25’ten fazla zam yapamıyor. Emekliler memnun değil, insaf 7 bin 500 liraya nasıl geçinecekler."


İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN