Kargocuların oyunu ortaya çıktı: Sipariş vermediği halde her gün paket geliyor! Başınızı gelirse hemen bunu yapın

Sipariş etmediği kargo paketlerinden kurtulamayan kadın, ürünlerin yurt dışından gelmesi nedeniyle gümrük ücretini ödemek zorunda kalıyor. Uzmanlar, bu durumda yapılması gerekeni anlattı. İşte detaylar...

Kanada'nın British Columbia eyaletinde yaşayan Anca Nitu adlı kadın, siparişi olmamasına rağmen, kapısında 50'den fazla Amazon alışveriş şirketine ait paket buldu.

siparis-verilmedigi-halde-gelen-kargo-nasil-geri-gonderilir-6.jpg

Teslim alındıktan sonra reddetme şansı bulamadığı bu gönderiler nedeniyle United Parcel Service'in (UPS) adlı kargo şirketinin kendisine 300 dolardan fazla gümrük faturası göndermesi ise, küçük çaplı bir şok yaşamasına neden oldu.

CBC'de yer alan habere göre, Anca Nitu yaptığı açıklamada, "Sürekli geliyorlar ve bir türlü bitmiyor" dedi. Ek olarak, bunun bir şekilde kendi Amazon hesabıyla bağlantılı olduğunu ama hesabının uzun süredir hareketsiz olduğunu söyledi.

siparis-verilmedigi-halde-gelen-kargo-nasil-geri-gonderilir-1.jpg
Anca Nitu

AMAZON İSTENMEYEN KARGO NASIL GERİ GÖNDERİLİR?

Amazon, CBC'ye yaptığı yazılı açıklamada Anca Nitu'nun durumunun değerlendirildiğini ve 'düzeltici önlem' alındığını söyledi. Şirket, beklenmedik bir şekilde paket alan herkese, bunu internet üzerinden İstenmeyen Paket Bildir formunu kullanarak bildirmelerini tavsiye ediyor.

British Columbia eyaletinin tüketiciyi koruma ve iş etiğini denetleyen Better Business Bureau adlı kurum, CBC'ye yaptığı açıklamada bunun, iade edilen ürünler için ekstra ücretlerden kurtulmaya çalışan bazı Amazon satıcıları tarafından yürütülen bir planın parçası olduğuna inandığını söyledi.

Denizaşırı satıcılar için nakliye, depo ve elden çıkarma ücretleri çok daha hızlı bir şekilde artabilir, bu da istenmeyen malları aynı bölgedeki özel adreslere göndererek daha ucuza mal etmeyi mümkün kılıyor.

siparis-verilmedigi-halde-gelen-kargo-nasil-geri-gonderilir-3.jpg

HESAP BİLGİLERİ ÇALINMIŞ OLABİLİR

Anca Nitu'ya göre hesap bilgilerinin çalınmış olması ya da kimliğinin başka bir şekilde çalınarak belirli satıcı hesaplarıyla ilişkilendirilmiş olması mümkün.

Bu arada Anca Nitu ürün için ödeme yapmadığı halde UPS kargo şirketinin bunun için gümrük vergisi talep ettiğini söylüyor. Kanada Sınır Hizmetleri Ajansı'na göre, kuryeler gümrük vergileri ödenene kadar paketleri bekletmek zorunda, ancak UPS böyle yapmıyor gibi görünüyor.

siparis-verilmedigi-halde-gelen-kargo-nasil-geri-gonderilir-4.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN