7 kişinin öldüğü Dilovası faciasında fabrika sahibi cezaevinde öldü

7 kişinin öldüğü Dilovası faciasında fabrika sahibi cezaevinde öldü

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde 3’ü çocuk 6 işçinin ve vardiya amirinin hayatını kaybettiği iş cinayetinin yaşandığı fabrikanın sahibi, tutuklu bulunduğu cezaevinde hayatını kaybetti.

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde 8 Kasım’da meydana gelen ve 3’ü çocuk işçi olmak üzere 7 kişinin hayatını kaybettiği fabrika yangınına ilişkin tutuklu bulunan iş yeri sahibi Kurtuluş O., cezaevinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Kandıra Cezaevi’nde fenalaşan Kurtuluş O., ambulansla Kocaeli Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen ve anjiyo yapılan Kurtuluş O., tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

YANGINDA 7 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Dilovası Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan bir kozmetik fabrikasında çıkan yangında Tuğba Taşdemir (17), kuzeni Nisanur Taşdemir (15), Cansu Esetoğlu (15), Hanım Gülek (52), Esma Gikan (31), Şengül Yılmaz (59) ve vardiya amiri Tuncay Yıldız yaşamını yitirmişti. Yangında ayrıca 7 kişi yaralanmıştı.

SORUŞTURMA VE TUTUKLAMALAR

Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında 11 kişi gözaltına alınmış, aralarında iş yeri sahibi Kurtuluş O.’nun da bulunduğu 7 kişi tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında Dilovası Belediye Başkan Yardımcısı N.T., Zabıta Müdürü N.B., zabıta personeli C.T., Ö.K. ve T.İ. görevden uzaklaştırılmıştı.

Fabrika yangını, iş güvenliği ve çocuk işçiliği konularında kamuoyunda geniş yankı uyandırmış, olayın ardından iş cinayetlerine yönelik denetim ve yasal süreçler yeniden gündeme gelmişti.

YORUMLAR (2)
2 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN