99 3 devre askere ne zaman gider? Celp, askerlik yerleri açıklandı mı? MSB’den son dakika açıklaması

99 3 devre askere ne zaman gider? Celp, askerlik yerleri açıklandı mı? MSB’den son dakika açıklaması

99/3 devreler için asker yolu göründü. Türkiye, yeni askerlik sistemine geçti; on binlerce asker, terhis olmaya başladı. Yaklaşık 130 bin askerin tezkere beklediği TSK’de yeni alımlar da gündeme geldi. Daha önce 4 olan celp dönemi, yeni sistemde problem yaşanmaması için 12’ye çıkarıldı. Şu an için gündemde de ‘’Askere sevk tarihi ne zaman? 99 3 devre askere ne zaman gider? Askerlik yerleri açıklandı mı? Celp dönemi ne zaman açıklanacak?’’ gibi konular yer alıyor. İşte yeni asker alımlarına dair son dakika haberleri…

99’a 3 devreler için asker yolu görününce, celp dönemi açıklanma tarihleri de en çok araştırılan konular arasına girdi. Türkiye, 1 ayı zorunlu, 1 aydan sonra istenmesi hâlinde bedelli, toplamda 6 ay temel askerlik sistemine geçiş yaptı. 6 ayın ardından da isteyen erlerin uygun şartları taşımaları ve komutanlarının onay vermesi durumunda 12 aya tamamlayıp 6 aydan sonraki 6 ay ücret alarak askerlik yapacağı sistem, Resmî Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girdi. Bu sistemle birlikte TSK’de zafiyet oluşacağı iddiaları gündeme gelirken, MSB’den yapılan son dakika açıklaması ile bu tartışmalar da son buldu. Normalde 4 olan celp dönemi, belli bir süre 12 aya çıkarıldı. Şimdi ise 99/3 devrelerin ne zaman askere gideceği merak edilir oldu. Peki askerlik yerleri açıklandı mı? Askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? Askere sevk tarihi ne zaman? 99/3 devre askere ne zaman gider? Tüm bu gelişmeler karar.com’da…

99/3 DEVRE ASKERE NE ZAMAN GİDER?

Sevke tabi olacak 99/3 devreler, sevk edilecekleri sınıf ve eğitim merkezleri ile hangi grupta silahaltına alınacaklarını, askerlik şubeleri ile e-devlet üzerinden 2 Temmuz’da öğrenecek.

YENİ ASKERLİK YASASI RESMİ GAZETE'DE

Zorunlu askerlik süresini altı aya indiren yasa hemen hemen 130 bin askeri erken terhis etti, 460 bin bakaya ve yoklama kaçağına da bir defaya mahsus kurasız bedelli askerlikten faydalanma hakkını getirdi. Bir aylık temel eğitimle bedelli askerlik için peşin ödenecek miktar da 31 bin Türk lirası olarak belirlendi.

AĞUSTOS 2019 ER CELBİNDE SİLAH ALTINA ALINACAK YÜKÜMLÜLERE AİT DUYURU

"1. ağustos 2019 er celp döneminde silah altına alınacak er statüsündeki yükümlülerin, celp ve sevk işlemlerine ilişkin hususlar müteakip maddelerde açıklanmıştır.

2. Ağustos 2019 er celp döneminde;

a. 1999 doğumlu ve bunlarla işleme tabi er statüsündeki yükümlülerden, kayıtlı olduğu askerlik şubesinin genel celp dönemi Ağustos 2019 olanlar,

b. Celp dönemi Ağustos 2019 olmadığı halde, Ağustos 2019 celp döneminde silah altına alınmak isteyen yükümlülerden bu talepleri uygun bulunanlar,

c. Yasal nedenlerle askerlikleri ertelenenler ile sevkleri tehir edilenlerden, erteleme ve sevk tehir şartlarını kaybettiklerinden Ağustos 2019 er celp döneminde sevke tabi olanların sevkleri yapılacaktır.

3. Sevke tabi yükümlüler, sevk edilecekleri sınıf ve eğitim merkezleri ile hangi grupta silah altına alınacaklarını, askerlik şubeleri ile e-devlet üzerinden 02 Temmuz 2019 tarihinden itibaren öğrenebilecekler, nüfus cüzdanlarını ibraz etmek suretiyle askerlik şubelerinden veya e-devlet üzerinden sevk evrakını alabileceklerdir.

4. Ağustos 2019 er celbinde sevke tabi yükümlülerden:

a. Birinci grupta sevke tabi olanlar sevk işlemlerini;

(1) Askerlik şubelerinden 02 – 19 Temmuz 2019,

(2) E-devlet üzerinden 02 – 18 Temmuz 2019 tarihlerinde yaptırabileceklerdir.

b. İkinci grupta sevke tabi olanlar sevk işlemlerini;

(1) Askerlik şubelerinden 20 Ağustos – 05 Eylül 2019,

(2) E-devlet üzerinden 20 Ağustos – 04 Eylül 2019 tarihlerinde yaptırabileceklerdir.

c. Sevk evrakını alan yükümlüler yol ve iaşe bedellerini nüfus cüzdanlarını ibraz etmek suretiyle PTT iş yerlerinden veya PTT kart ile PTT matiklerden alabileceklerdir.

5. Ağustos 2019 er celbi 1'inci grupta sevke tabi olanlardan 19 Temmuz 2019 dahil, 2'nci grupta sevke tabi olanlardan 05 eylül 2019 dahil tarihine kadar sevk işlemini yaptırmayanlar ile yoklama kaçağı olup, yoklamasını müteakip 15 gün içerisinde sevk evrakını almayanlar, sevk evrakını aldıkları halde kendilerine tanınan yasal yol süresi sonuna kadar birliklerine katılmayanlar bakaya işlemine tabi tutulacaklardır.

6. Bu duyuru yükümlülere tebliğ niteliğindedir."

19-06/29/99-3-devre-askere-ne-zaman-gider-celp-askerlik-yerleri-aciklandi-mi-msbden-son-dakika-aciklamasijpgg.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN