ABD heyeti Türkiye'ye geliyor

ABD heyeti Türkiye'ye geliyor

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey başkanlığındaki heyet pazartesi günü Ankara'ya gelecek. Görüşmede Fırat'ın doğusu, güvenli bölge ve Suriye'deki son durum ele alınacak.

Ankara, F-35 ve S-400 geriliminin yaşandığı bir süreçte, ABD'den önemli bir ismi ağırlamaya hazırlanıyor. Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'nin başkanlık edeceği ABD heyeti, 22 Temmuz Pazartesi günü Ankara’da olacak.

Toplantıların adresi Dışişleri Bakanlığı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığındaki heyet ile Jeffrey ve beraberindekilerin Suriye’nin kuzeyinde kurulması planlanan güvenli bölge ile Fırat’ın doğusuna ilişkin temaslarda bulunması bekleniyor.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile ABD Savunma Bakan Vekili Esper geçtiğimiz günlerde telefonda görüşmüş, ABD'li bir heyetin Suriye başlığında acil olarak Ankara'ya gelmesi konusunda mutabakat sağlanmıştı.

Jeffrey son olarak mayıs ayı başında Ankara'ya geldiğinde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile görüşmüştü. Jeffrey Cumhurbaşkanlığı’ndan yine randevu talebinde bulundu. Eğer program ayarlanabilirse İbrahim Kalın, James Jeffrey’i kabul edecek.

ABD'li heyetin, Milli Savunma Bakanlığı’nda da temaslarda bulunması bekleniyor.

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN