Adana ve Mersin'e felaket yaklaşıyor! Doğu Akdeniz'den giriş yapabilir...

Adana ve Mersin'e felaket yaklaşıyor! Doğu Akdeniz'den giriş yapabilir...

Ülkemizde yaşanabilecek felaketlere dair uzman isimlerden paylaşımlar gelmeye devam ediyor. Akdeniz'de ortaya çıkan felaket karşısında Mersin ve Adana illerimizin etkilenebile ihtimali gözler önüne serildi. Henüz yönü belli olmayan felakete karşı tedbirlerin alınamsı gerektiği belirtiliyor. İşte tüm detaylar...

Uzman isimlerden felaketlere dair uyarılar gelmeye devam ediyor. Son zamanlarda sürekli olarak değişen hava koşulları ile birlikte yeni felaketlere karşı tedbirler alınması gerektiği belirtiliyor. Yaz mevsiminin oldukça sıcak ve kurak geçmesinin artından fırtına ve birçok hava olayı gündemde yer alıyor.

HAVA KOŞULLARI SERTLEŞTİ

Türkiye'de yaz mevsimi boyunca etkili olan sıcak havalar eylül ayı ile birlikte son buldu. El Nino'nun etkisiyle birlikte sıcaklıklar mevsim normallerini aştı. Ülkemizde etkili olan sıcak hava dalgaları ise termometrelerdeki dereceyi artırmaya devam ederken beraberinde birçok tehlikeyi de getirdi. Afrika ve Arap yarımadasından gelen sıcak hava dalgalarının etkisiyle kuraklık sorunları gündeme geldi.

Barajların doluluk oranları büyük oranda düşüş yaşarken eylül ayı ile birlikte uzun süredir beklenen yağışlar geldi. Geçtiğimiz günlerde ülke genelinde gerçekleşen yağışlar umut oldu. Hava koşullarının sertleşmesiyle birlikte uzmanlar tarafından peş peşe uyarılar gelmeye devam ediliyor. Şehir şehir uyarılarda bulunan uzman isim bu kez gözünü Akdeniz'e dikti.

f5qtcdwxkaavdir.webp

AKDENİZ'DE BÜYÜK TEHLİKE

Hava koşullarında sürekli olarak değişim yaşanmasıyla birlikte vatandaşlar takip etmekte zorlanıyor. Sıcak yaz günlerinin geride kaldığı bugünlerde hava koşulları daha da sertleşti. Sonbahar mevsimine girilmesiyle rüzgarlar şiddetini artırırken, uzun zamandır beklenen yağışlar da gündeme geliyor.

Sosyal medya üzerinden felaketlere karşı uyarılarda bulunan Kerem Ökten, Akdeniz hakkında uyarılar yaptı. Kasırga üretmeye başladığını belirterek, "Bir Akdeniz kasırgası var. Bu Kasırga'nın yönü belli değil. Son güncelleme Doğu Akdeniz'den giriş yapacağını söylüyor. Yani Mersin ve Adana tarafından. Her güncellemeyi takip ediyorum. Bilgi vereceğim..." ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN