AFAD Acil Çağrı mobil uygulaması şarj bitse de yardım ulaştırıyor

AFAD Acil Çağrı mobil uygulaması şarj bitse de yardım ulaştırıyor

Kahramanmaraş merkezli, birçok ili etkileyen 7.7'lik depremin ardından bölgede arama-kurtarma çalışmaları sürerken, yardım uygulamaları da merak ediliyor. AFAD Acil Çağrı mobil uygulaması, afetzedenin telefonunun şarjı bitse de konum bilgileri aracılığıyla yardım ulaştırılmasını sağlıyor.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen, 10 ilde can kaybı ve yıkıma neden olan 7.7'lik deprem tüm Türkiye'de panik yaratırken, Twitter üzerinden #enkazaltındayım ve #deprem etiketleri aracılığıyla enkaz altında kalan vatandaşlar için konum bilgisi paylaşılarak yardım çağrısı yapılıyor.

Ayrıca AFAD Acil Çağrı mobil uygulamasından da acil yardım talepleri iletilebiliyor. Uygulama, internet üzerinden acil durum çağrısı yapma imkanı veriyor.

ŞARJ BİTSE DE ARAMA-KURTARMA ÇALIŞABİLİYOR

Bu uygulamadan acil yardım talep edildiğinde afetzedenin telefonunun şarjı bitse de konum bilgileri sisteme işlendiği için arama-kurtarma çalışmaları gerçekleştirilebiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN