AFAD ekip arkadaşı arıyor! O illerde yaşayanlar hemen başvuru yapsın! Kontenjan ve kadro detayı!

AFAD ekip arkadaşı arıyor! O illerde yaşayanlar hemen başvuru yapsın! Kontenjan ve kadro detayı!

Güncel iş ilanlarına biri yenisi de AFAD'dan geldi. AFAD, Manisa, İzmir, Ankara, İstanbul, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Antalya, Çanakkale, Konya, Muğla ve Samsun illerinde alım yapılacağını açıkladı. İşte, AFAD personel alımları hakkında merak edilen tüm detaylar…

Kurumlar tarafından yayınlanan güncel ilanlar yakından takip edilirken AFAD 29 personel alımı yapılacağını açıkladı. İl Afet ve Acil Durum Uzman Yardımcısı kadrosuna alım yapılacağı belirtilirken yayınlanan tebliğ kapsamında sözlü sınav yapılacağı duyuruldu. İşte, AFAD personel alımları hakkında merak edilen tüm detaylar…


AFAD PERSONEL BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

AFAD tarafından yapılan açıklama kapsamında adayların uygun şartları taşıması durumunda başvuru yapabileceği belirtirdi. Şartları sağlayan adaylar 6 Şubat 2023 tarihi saat 10.00 ile 31 Mart 2023 tarihi saat 17.00 arasında online olarak başvuru yapabilir. Afet ve acil durum yönetimi/Kariyer kapısı işe alım ya da kariyer kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden başvuru işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
afad-gorevli.jpg

AFAD PERSONEL BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

657 sayılı Kamu Hizmeti Kanunu'nun 48. maddesinde yer alan genel şartları sağlayan kişiler AFAD tarafından yapılacak personel alımlarına başvuru yapabilir. En az 4 yıllık lisans derecesinde üniversite mezunu adaylar aranırken alım yapılacak bölümlerde şu şekildedir:

  • İktisat,
  • İşletme,
  • Kamu Yönetimi,
  • Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi,
  • Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler,
  • Uluslararası İlişkiler,
  • Maliye,
  • Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri

Belirlenen bölümler kapsamında en az 4 yıllık Lisans mezunu olan adaylar ve yurt dışında yükseköğretim kurumlarından mezun olan adayların denkliklerinin onaylanması durumunda başvuru yapabileceği aktarıldı.

afad-gonullu.jpg
Yayınlanan ilan kapsamında adaylardan KPSS şartı da isteniyor. 2021 veya 2022 yılında yapılan KPSS sınavında KPSS P32 puan kategorisinden en az 70 puan almış adayların başvuru yapabileceği aktarıldı. 2023 yılı Ocak ayı itibariyle 35 yaşına girmiş olmayan adaylar başvuru yapabilir. (01.01.1988 tarihinden sonra doğanlar.)


Erkek adayların giriş sınavının yapıldığı gün askerlikle ilgisinin bulunmaması istenirken askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini veya erteleyen kişilerin başvuruları dikkate alınacak.

afad-egitim.jpg
Adayların her türlü coğrafi ve iklim koşuluna uyum sağlayabilmesi ve bu şartlar altında çalışabilmesi istenirken her türlü araçla seyahat edebilmesi de gerekmektedir.
Adayların görev yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunun bulunmaması isteniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN